Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Zdeněk Zlámal: Myslel jsem, že poběžím po dálnici až na Moravu

zlamal2.jpg foto: Pavel Jiřík

A pak že je fotbal nuda. Tak dramatický závěr utkání se jen tak nevidí - v 90. minutě kopala roh Dukla, ale ke stejné situaci došlo ještě i na druhé straně. Brankář Bohemians Praha 1905 Zdeněk Zlámal se vydal na zoufalou zteč, jeho tým prohrával 1:2. Dostal k hlavičce hned dvakrát - podruhé překonal brankáře Radu a zajistil svému týmu svým prvním ligovým gólem velice cennou remízu. 

 

Dal jste gól, jak jste na tom s adrenalinem štěstí?

Ještě si to pořádně ani neuvědomuju, pro mne to byl vždycky sen dát gól. Odmala jsem si představoval, že půjdu na standardku a dám gól. Teď se mi to splnilo, takže jsem si to vlastně vysnil.

Je to asi o hodně lepší pocit, než gól chytit…

Samozřejmě, brankář to má v tomhle těžší, když chytne nějakou šanci, tak nemůže moc jásat a musí emoce ukočírovat. O to víc je radosti, když se mu povede dát gól. Byla to pro mne obrovská euforie, ještě si to ani neuvědomuju.

Už jste někdy takový gól dostal?

Ne, to ne, zažil jsem, že na tu standardku brankáři proti mně šli, ale gól mi nedali. Doufám, že to ani nezažiju.

Dostal jste pokyn od trenéra, nebo jste šel sám?

Já si nepamatuju, že by trenér Pivarník mne poslal na standardku, to spíš jiní trenéři. Doufám, že mne tam pošle i příště.

Málem jste skóroval už při prvním rohu, co tomu chybělo?

Míč jsem jenom trochu tečoval a byl jsem hodně naštvaný, že jsem si na balon víc nepočkal. Naštěstí byl pak ještě jeden roh, tak jsem se z toho poučil. Říkal jsem si, počkám si na něj a trknu to tam.

Věděl jste vůbec, jak gól oslavit? Vypadalo to, že poběžíte až na letiště….

My jsme se s kamarády hecovali, že když dám ligový gól, tak vysvleču dres, najdu východ sanitky a poběžím po dálnici s dresem nad hlavnou až na Moravu, ať mne nikdo čtyři dny nečeká na tréninku. No, byla to nadsázka, na trénink přijdu.

Kolikrát už jste to takhle zkoušel?

Už dřív, šel jsem na zadní tyč, ale Jiras to dal na přední, nikdy se mu nepovedlo mne takhle najít. Myslel jsem, že to brankář v první chvíli chytl. Je to opravdu krásný pocit. Taky to bude pěkně drahý, kluci už mi říkali, že je to první gól, ani nevím, kolik to bylo. Musím se podívat do smlouvy, jestli tam nemám nějakou prémii za vstřelený gól.

Kolik gólů jste ale dneska taky chytil?

Pár šancí měli, navíc jsme dostali dva rychlé góly, už to s námi vypadalo bledě, nedařilo se nám, ale přesto vezeme bod. To by nás mělo posílit po psychické stránce do dalších zápasů.