Aktuality
| autor: Ondřej Zlámal

Zdeněk Šenkeřík uspořádal svůj první fotbalový kemp

P1300131.JPG foto: Ondřej Zlámal

„Odskoč si, výborně, podívej, na druhé straně je volno, toč to!“ na krásném hřišti ve valašském Nedašově se rozléhají pokyny Zdeňka Šenkeříka, historicky prvního střelce Slavie v Lize mistrů. Současný útočník Brumova připravil pro místní kluky a holky svůj první fotbalový kemp. Na trávníku, na kterém sám začínal, a ve spolupráci se základní školou, do které sám chodil.

Kolik dětí se vašeho kempu účastní?

Je tu čtyřicet dětí ze základní školy v Nedašově a z okolí - z Nedašovy Lhoty a Návojné, dva kluci jsou z Brumova. Je to příměstský kemp, děti sem ráno dojíždí na devátou hodinu, dopoledne trénují na hřišti, pak je oběd, odpočinek, volná zábava a soutěže. Odpoledne znovu trénujeme. Kemp je týdenní, od pondělí do pátku. Na závěr kempu všechny čeká velké překvapení, to ještě nemohu prozradit.

Co vás k tomu věnovat se takhle dětem přivedlo?

Původní myšlenka byla moje, ale technicky vše zařizujeme ve spolupráci s panem učitelem Pavlem Mihálikem. Chtěli jsme dětem nabídnout aktivně strávený začátek prázdnin, v Nedašově nikdy nic takového nebylo. Na mne byla sportovní stránka, sestavil jsem trenérský tým. Působí tu můj bratranec David, který se jeví velice slibně, i když ještě sbírá trenérské zkušenosti, Tomáš Kolínek, trenér místního A-mužstva, a pak nám pomáhají místní fotbalisté, pomáhají nám i dvě paní učitelky, na ty nesmím zapomenout.

Jak jste děti rozdělili? Máte tu i fotbalistky?

Je to podle věku a dovedností do čtyř skupin. Máme tu dvanáct fotbalistek, ty už hrají fotbalové soutěže, proto jsou většinou zařazené do skupin ke klukům. Ty úplně nejmenší se učí základům ve speciální skupině s Pavlem Mihálikem.

Baví je to? Vždyť přicházejí o začátek prázdnin...

Naopak, mají na to chuť. Ráno už jsou na hřišti dřív a těší se. Vím i od rodičů, že se večer nemohou dočkat, až se na hřiště vrátí. Je to tady poprvé, zkusili jsme to. Budu rád, když si z toho děti něco odnesou a budou se fotbalu dál věnovat. Ti nejmenší možná začnou registrovaně hrát, třeba v Nedašově nebo i jinde.

Jak těžké bylo sehnat sponzory?

Pomohla nám obec, škola v Nedašově. Každý ze sponzorů nám něco dodal, Kloboucká lesní, firmy Cebes, Fibo color a další drobní sponzoři. Všem jim moc děkuji, díky jim to pro děti bylo dostupné a mohli jsme celý kemp zorganizovat.

Co to neskutečné vedro, jak jste si s tím poradili?

Musel jsem ještě na poslední chvíli sehnat nafukovací bazén. To se povedlo, pomohlo to překonat to největší vedro.

Takže se bude konat i druhý ročník?

Zatím máme samé dobré ohlasy, tak věřím tomu, že založíme novou tradici. Některé věci budou napodruhé už určitě snazší, už budeme vědět jak na to, a sponzoři budou vědět, do čeho jdou. A děti doufám, budou mít zájem. Už teď se ptají, jestli to bude příští rok zase.

 

 

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>