Vyhledávání
| autor: Martin Boška

Zápas pro podporu Nadace. Plzeň půjde do utkání proti Liberci netradičně

Hořova s dresem NTKD autor FCVP.jpeg foto: FC Viktoria Plzeň

Tuto neděli 10. 11. od 14:30 odehraje Viktoria Plzeň svůj domácí zápas se Slovanem Liberec. Utkání bude specifické tím, že bude věnováno podpoře Nadace pro transplantace kostní dřeně. Po aukci dresů týmů z Ligy mistrů a projektu speciální viktoriánské tramvaje, je toto další velký projekt plzeňského klubu, který má za cíl podpořit nadaci.

Hráči domácího klubu nastoupí poprvé v české lize do utkání s dresy, které budou mít na zádech logo NTKD. V rámci projektu podpory nadace bude utkání doprovázet také předzápasový program. Od 12:30 bude na točne U Zvonu, která se nachází nedaleko stadionu, přistavena speciální nadační tramvaj představená před několika týdny. V tramvaji bude celá řada známých osobností spojených s klubem jako zpěvák Marek Ztracený, youtuber Pedro, bývalý hráč klubu Daniel Kolář nebo známý hráč eSportu Lukáš Pour. Mimo jiné bude v tramvaji také plzeňský stoper a reprezentant Jakub Brabec, který nemůže do utkání zasáhnout kvůli karetnímu trestu. Všichni zmínění se na místě zapíšou do Registru dárců a poté proběhne autogramiáda. Na místě budou k dispozici speciální plakáty, jejichž zakoupením přispějete na Nadaci.

„Podpora Nadace je velice důležitá. Tyhle věci přesahují fotbal a my se k tomu velmi rádi přidáváme. Věnovat celé utkání je skvělý nápad a my k tomu jako tým chceme přispět hlavně dobrým fotbalem, který fanoušky poteší,“ říká hráč plzeňské Viktorie Adam Hloušek. Ten do Registru dárců vstoupil již před několika týdny při představení již zmíněné tramvaje.

Pokud Vás tento projekt zaujal a chcete se o činnosti Nadace dozvědět více, tak můžete navštívit webové stránky kostnidren.cz, na nichž můžete nadaci i podpořit. 

Nadace má své vlastní webové stránky kostnidren.cz, které nabízejí možnost podpořit nadační fond. Pokud Vás projekt zaujal a nebo se chcete o činnosti Nadace dozvědět více, tak můžete stránky navštívit.