Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Začala předkola UEFA Champions League

ligamistrulogo.png

Tak je to tu zas. První dvě předkola se sice českých zástupců v kvalifikaci netýkají, přesto mají tyto souboje z kraje sezony své kouzlo a rodí se v nich mnohá překvapení. V úterý se kolotoč Champions League rozběhl nanovo. Odvety se hrají příští týden.

 

Alashkert (Arménie) – Santa Coloma (Andorra) 1:0 (1:0)

vítěz hraje v druhém předkole s možným soupeřem Slavie BATE Borisov

Jedinou branku zápasu a taky celé nové sezony soutěže vstřelil srbský útočník Uroš Nenadović. Druhá branka domácích nebyla uznaná. Santa Coloma vyhrála ze čtrnácti zápasů v Evropě jenom jednou, Alashkert tak i přes minimální náskok zůstává favoritem na postup.

New Saints (Wales) – Europa (Gibraltar) 1:2 (1:1)

Walešané pětkrát za sebou postoupili do druhého předkola, teď ale mají hodně namále. Dvanáct minut před koncem vstřelil vítěznou branku hostů Kike Goméz, který na první v úvodu nahrál.

Hibernians (Malta) – FCI Tallinn 2:0 (0:0)

Vítěz bude hrát v druhém předkole s možným soupeřem Slavie Salzburgem

Tallinn nedal v úvodu penaltu a pak dvakrát inkasoval. Maltský mistr nepřešel ještě nikdy přes druhé předkolo.

Vikingur (Faerské ostrovy) – Trepsa 89 (Kosovo) 2:1 (1:1)

Premiéra kosovského mistra v soutěži skončila jednobrankovou porážkou. Oba týmy poprvé v historii vyhrály titul. Faerský mistr hraje v předkolech Ligy mistrů poprvé do roku 1998.

Linfield (Sev, Irsko) - La Fiorita (San Marino) 1:0 (0:0)

Postupující bude hrát v druhém předkole s Celtikem

Linfield měl obrovské problémy, nakonec vstřelil branku až v 89. minutě, kdy se prosadil debutant Jordan Stewart. V druhém poločase nedali domácí penaltu, hosté ale měli také dvě šance, jednu z nich Damiano Tomassi, který má na svém kontě 250 startů za AS Roma. La Fiorritta ještě nikdy ze šesti zápasů v Evropě, které hrála venku, nebodovala.