Vyhledávání
| autor: CZECH 4 SPORT

Z reprezentační nominace kvůli zranění vypadl Kalas

P1860927.jpg foto: Ondřej Zlámal

Z nominace české fotbalové reprezentace vypadl ještě před začátkem reprezentačního srazu obránce Tomáš Kalas. Důvodem pro předčasné vyřazení z nominace je zranění stehenního svalu, které ho nepustí do nadcházejících zápasů. Náhradu za Kalase oznámí trenéři nejpozději v pondělí, kdy se národní mužstvo sejde v Praze.

Kalas se nacházel v původní nominaci zveřejněné trenérem Šilhavým v úterý dopoledne. Po podrobném vyšetření zraněného stehna, se však obránce Bristolu City a české fotbalové reprezentace srazu nemůže zúčastnit.

„Byli jsme v kontaktu s lékaři v Anglii, od kterých jsme tuhle zprávu dostali. Samozřejmě nás to mrzí, protože Tomáš patří mezi nejzkušenější hráče našeho týmu. Všichni mu přejeme, aby se co nejdříve uzdravil,“ uvedl manažer české reprezentace Libor Sionko.

Šestadvacetiletý Kalas se zranil v sobotním zápase druhé anglické ligy na hřišti Hullu. Střídat musel už po půlhodině utkání.

„Je mi líto, že se tohoto reprezentačního srazu nezúčastním. Klukům budu držet palce na dálku a věřím, že v závěru podzimu už společně oslavíme postup na EURO 2020,“ vzkázal Kalas.

Olomoucký odchovanec zatím odehrál za reprezentaci devatenáct zápasů, ve kterých vstřelil dva góly. Národnímu týmu pomohl k postupu na EURO 2016 a v mládežnických výběrech byl jako důležitý člen základní sestavy u stříbra na evropském šampionátu hráčů do 19 let v roce 2011.

Kdo se v reprezentaci objeví místo Kalase, oznámí trenéři v nejbližších dnech. Aktuálně je v nominaci osmnáct hráčů, což znamená, že na soupisce zbývá pět volných míst. Sraz začne v pondělí 2. září a vyvrcholí zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Kosovu (7. září) a Černé Hoře (10. září)