Vyhledávání
| autor: CZECH 4 SPORT

Vjačeslav Karavajev: Česko beru jako druhý domov

KaravajevII.JPG

Čtyři roky strávené v Česku stačily, přišla nová výzva. Vjačeslav Karavajev ukončil své působení u fotbalistů Sparty a přešel do nizozemského Arnhemu Vitesse. Dvaadvacetiletý bek odehrál v české lize celkem 86 zápasů za tři různé kluby: Duklu, Jablonec a Spartu. Z toho v prvních dvou týmech pouze hostoval. Do Česka přestoupil až poté, co se mu ozvala Sparta. V srpnu 2016 mu začala nová kapitola plná velkých výzev. V dresu Sparty vstřelil čtyři góly. Moderní ofenzivní bek, který má rád útočení v Česku zaujal a tak není divu, že odešel do zahraničí. 

Ruský bek se ke svému přestupu vyjádřil následovně:
"Mám krásné pocity, jsem šťastný, že jsem podepsal smlouvu s tak dobrým celkem, jako je Vitesse. Je to stabilní klub, v rámci nizozemské ligy má silnou pozici, všechno je perfektní. Mluvil jsem s trenérem, který o mě hodně stál. Vím, že očekávání jsou poměrně velká, ale jsem připravený. Nemůžu se dočkat prvních tréninků a zápasů s týmem. Jeden z důvodů, že jsem si vybral Vitesse, je fakt, že hodně mužstev v soutěži hraje hodně ofenzivně, vůbec celá soutěž je ofenzivní a o mně se ví, že mám taky hodně rád útočení. Myslím, že mi to celkově bude sedět. Vím, že v Arnhemu hrál taky Tomáš Kalas, ale neznáme se, takže jsem se ho ani nezkoušel ptát. Informací mám dost od svého manažera Viktora Koláře, který zastupuje i Tomáše. Tímhle pro mě končí jedna část kariéry - v Česku to pro mě byla perfektní zkušenost. Čeští lidé, jejich mentalita, beru Česko jako druhý domov. Byl jsem tam opravdu šťastný, ale tohle je další krok mého života."

Podle hráčova agenta Viktora Koláře měl trenér o Karavajeva velký zájem: "Vjačeslav Karavajev v české lize jednoznačně přesvědčil o svých fotbalových i lidských kvalitách. Jedná se o výjimečného hráče, který je plně připraven na výzvy zahraničního angažmá. Situaci kolem něj dlouhodobě sondovaly kluby z Ruska i západních soutěží, Nizozemský Arnhem byl v posledních týdnech nejaktivnější. Vjačeslav byl pro trenéra jasnou prioritou, jeho příchod je vnímán jako významná událost spojená s velkým očekáváním. Přestože poslední týdny pro něj nebyly jednoduché, díky své profesionalitě dorazil do Nizozemska ve stoprocentní kondici a s maximální koncentrací na novou výzvu. Znám ho dobře, je to bojovník a má velkou motivaci v podobě možného startu na domácím Mistrovství světa. Proto jsem přesvědčen, že v Arnhemu bude úspěšný."