Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Viktoria pomůže vozíčkářům být všude spolu

vozejkfans.jpg foto: FC Viktoria Plzeň

„Všude spolu“ je hlavní motto další charitativní akce v rámci Viktoriánského srdce, která svou pozornost tentokrát směřuje k fanouškům, kteří sice nemohou s ostatními skandovat oblíbené chorály v kotli, svůj klub ale podporují s o to větší vervou. Ve spolupráci s pivovarem Gambrinus pomůže Viktoria Plzeň vozíčkářům splnit jejich velké přání o bezproblémovém cestování na venkovní zápasy plzeňského klubu. Kupte si během utkání pivo Gambrinus a pomozte i vy!

"Očekáváme, že se vybere slušná částka, která pomůže s financováním pořízení autobusu, kterým budou ZTP fanoušci jezdit na venkovní zápasy," přibližuje akci mluvčí Viktorie Plzeň Václav Hanzlík.

"Na Viktorku chodí na každý zápas přibližně 15 vozíčkářů, nyní budou mít možnost jet s námi i na Spartu, do Teplic či do Zlína," dodává.

Cílem této charitativní akce Viktorie Plzeň a pivovaru Gambrinus spojené s domácím utkáním se Slováckem bude nejen výběr finančních prostředků na pořízení speciálně upraveného autobusu pro vozíčkáře, ale také podpora skupiny fanoušků, kteří i přes svůj hendikep zůstávají věrnými příznivci Viktorie Plzeň. Finanční prostředky bude generovat každý prodaný kelímek piva, jenž se při nedělním zápase v Doosan Areně prodá. „Částku věnovanou fanouškům z řad vozíčkářů může ovlivnit každý návštěvník zápasu se Slováckem zakoupením piva Gambrinus. Právě celkový výtěžek z jeho prodeje bude určen na financování autobusu pro naše vozíčkáře,“ vysvěluje fanouškům Hanzlík jednoduchý způsob, jak se do akce zapojit.

Plzeňští vozíčkáři by rádi zorganizovali první výjezd v novém dopravním prostředku ještě do konce letošního ročníku. „Ceníme si všech fanoušků, kteří Viktorii podporují na domácí půdě i při výjezdech na hřiště soupeřů. Rádi proto nabídneme pomocnou ruku při pořízení autobusu se speciálním zařízením umožňujícím přepravu hendikepovaných osob. Věřím, že se s vozíčkáři budeme na venkovních zápasech vídat stále častěji, a že i je budeme těšit předvedenou hrou i výsledky,“ prohlásil před startem charitativní akce generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Foto: FC Viktoria Plzeň