Služby
| autor: Martin Boška

Viktoria Plzeň zahajuje zimní přípravu pod novým trenérem

P1910516.JPG foto: Ondřej Zlámal

Fotbalová Viktoria Plzeň zahájila svojí zimní přípravu. Příprava na jarní část letošní sezony začala silovými  a rychlostními testy, ve středu poté čeká hráče Viktorie první trénink pod vedením nového trenéra Adriána Guľy.

Nový trenér bude mít na začátku přípravy k dispozici 26 hráčů a dva brankáře. K týmu se připojí čtveřice hráčů vracejících se z hostování. Jedná se o Milana Havla, Pavla Buchu, Ubonga Ekpaie a Pavla Šulce. Tým dále posílil mladý stoper Šimon Gabriel (z B týmu) a slávistický záložník Marko Alvir, který přestoupil do Plzně již v průběhu podzimu. Co se týká zdravotních problému, tak zranění trápí Jana Kopice a Ubonga Ekpaie. Tito hráči se do přípravy zapojí později.

Plzeňské budou čekat tři přípravné zápasy, které se odehrají v tréninkovém centru v Luční ulici. V pondělí 27. ledna se hráči společně s realizačním týmem vypraví do Estepony ve Španělsku, kde se zúčastní soustředění a odehrají další čtyři přípravná utkání proti zahraničním soupeřům.

Kádr Viktorie Plzeň pro zimní přípravu

Brankáři: Aleš Hruška, Dominik Sváček.
Obránci: Jakub Brabec, Šimon Gabriel, Milan Havel, Lukáš Hejda, Adam Hloušek, Roman Hubník, David Limberský, Luděk Pernica, Radim Řezník.
Záložníci: Marko Alvir, Pavel Bucha, Aleš Čermák, Ubong Moses Ekpai, Christián Herc, Tomáš Hořava, Dominik Janošek, Lukáš Kalvach, Joel Ngandu Kayamba, Jan Kopic, Jan Kovařík, Ondřej Mihálik, Roman Procházka, Pavel Šulc.
Útočníci: Jean-David Beauguel, Tomáš Chorý, Michael Krmenčík.

Příchody: Milan Havel (návrat z hostování Bohemians 1905), Marko Alvir (volný hráč), Pavel Bucha (návrat z host. Mladá Boleslav), Ubong Moses Ekpai (návrat z host. České Budějovice), Pavel Šulc (návrat z host. Opava), Šimon Gabriel (B tým).

Realizační tým: Adrián Guľa (hlavní trenér), Marián Zimen (asistent trenéra), Marek Bakoš (asistent trenéra), Matúš Kozáčik (trenér brankářů), Ladislav Kubalík (videoanalytik, hráčský skaut), Martin Kojnok (kondiční specialista).

Plán zimní přípravy

6. + 7. 1. Funkční, silové a dynamické testy
8. 1. První společný trénink
18. 1. FCVP – Ústí nad Labem (11:00, Luční)
23. 1. FCVP – Viktoria Žižkov (11:00, Luční)
23. 1. FCVP – Baník Sokolov (14:00, Luční)
27. 1. Začátek soustředění v Esteponě
30. 1. První zápas na soustředění
30. 1. Druhý zápas na soustředění
3. 2. Třetí zápas na soustředění
7. 2. Čtvrtý zápas na soustředění
7. 2. Konec soustředění v Esteponě