Služby
| autor: Martin Boška

Viktoria Plzeň představila unikátní nadační tramvaj

tramvaj.jpg foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalový klub FC Viktoria Plzeň se spojil s Nadací pro transplantaci kostní dřeně. Klub věnuje nadaci speciální tramvaj, která bude sloužit k propagaci nadace. Tramvaj bude v ulicích města jezdit po dobu dvou let a má za cíl přilákat nové lidi do Registru dárců.

Viktoria uspořádala ve prospěch nadace aukci dresů, kterou podpořia řada velkých klubů jako Real Madrid, Paříž Saint-Germain, FC Barcelona či Manchester United. Výtěžek aukce byl věnován právě na zásadní propagaci Nadace pro transplantaci kostní dřeně, která tak bude lákat nové zájemnce o darování. Zástupci obou organizací dnes představili právě speciální „nadační tramvaj", která vyjela do plzeňských ulic.

„Jsem velmi rád, že se podařilo celou věc dotáhnout do zdárného konce a my budeme po dobu dvou let na očích po celé Plzni. Právě propagace a osvěta je pro nás tou nejcennější pomocí a ohromně si jí vážíme,“ uvedl během představení Pavel Jindra, předseda správní rady NTKD.

 „Naše spolupráce s Nadací je dlouhodobá a těší mě, že má především měřitelné výsledky a lidí v Registru dárců přibývá. To je hlavní poselství i této tramvaje,“ řekl prezident Viktorie Tomáš Paclík.

Speciální tramvaj je provedena v nadačních barvách a vyzývá k darování naděje. Na jejích stěnách jsou zobrazeni vybraní hráči Viktorie, kteří jsou v Registru také zapsaní. Nově se k nim přímo dnes v tramvaji přidaly i nové týmové tváře – Adam Hloušek a Ondřej Mihálik. „Vstoupit do Registru byla naprostá samozřejmost, vůbec jsem neváhal a přidal se ke klukům v kabině, kteří vstoupili již v minulosti,“ nechal se slyšet záložník Ondřej Mihálik. „Překvapilo mě, že pro vstup stačí jen odebrat vzorek slin a vyplnit dotazník, což zabere několik málo minut. Přál bych si, aby se k nám přidalo co nejvíce lidí nejen v Plzni, ale po celé republice,“ vyzývá obránce Adam Hloušek.

Více na www.kostnidren.cz