Vyhledávání
| autor: Martin Boška

Viktoria Plzeň hlásí první posilu pro zimní přestupové období

Marko Alvir přestup do Plzně.jpg foto: FC Viktoria Plzeň

Podzimní část nejvyšší fotbalové soutěže ještě neskončila, přesto hlásí Viktoria Plzeň první posilu pro druhou polovinu ligového ročníku. Tou je chorvatský záložník Marko Alvir, který v tuto chvíli hostuje v Příbrami z pražské Slavie. Hráčem Plzně se stane od ledna 2020. V západočeské metropoli podepsal smlouvu na tři a půl roku.

Kromě mládežnické akademie Dinama Záhřeb a chorvatských mládežnických reprezentací působil 25letý záložník v akademii Atlética Madrid, kde jak sám říká, měl párkrát možnost trénovat s prvním týmem, což pro něj byla obrovská zkušenost a dokázal se tam naučit spoustu věcí.

Do dospělého fotbalu se poprvé podíval v červnu 2015, kdy začal své působení ve slovinském Domžale. Odtud po roce a půl přestoupil do pražské Slavie. V té se však nedokázal prosadit a hostoval tak znovu v Domžale, kde si zahrál předkola Evropské ligy.

„Jsem moc rád, že podepisuji smlouvu s jedním z nejlepších českých klubů,“ netají Marko Alvir. „Je to pro mě důležitý krok, chci ukázat, co umím. Budu pro klub dělat všechno,“ slibuje v češtině. „Plzeň je výborný klub, v posledních letech byla nejlepší v Česku, vyhrála pět titulů. Věřím, že zde pravidelně budeme bojovat o evropské poháry a o titul!“

„Marko je v ideálním fotbalovém věku. Jde o rychlostně vybaveného hráče a ofenzivně laděného fotbalistu, kteří jsou vždy zajímaví. I proto jsem rád, že jsme se domluvili na jeho angažmá ve Viktorii. Přeji mu v našem klubu hodně úspěchů,“ říká generální manažer klubu Adolf Šádek.