Služby
| autor: Ondřej Zlámal

V pondělí los předkol UCL a UEL

ligamistrů.jpg foto: Ondřej Zlámal
Nová sezona evropských soutěží se nezadržitelně blíží. Už v pondělí 19. června se v Nyonu rozlosují první a druhá předkola. Z českých týmů se bude los týkat jenom Mladé Boleslavi, ale nedočkaví fanoušci dalších klubů mohou sledovat, jak si povedou v předkolech potenciální soupeři pro jejich tým.

Českému fotbalu mohou závidět například na Slovensku, protože tam už v osudí prvního předkola Evropské ligy budou všechny tři kluby – Slovan, Trenčín i Ružomberok. V tom druhém u Ligy mistrů i mistrovská Žilina.

UEFA Champions League

Přímý přenos na UEFA.com začne ve 12:00 hodin. V prvním předkole bude hrát 10 týmů z nejmenších federací. Hrát se bude 27/28. června a 4/5. července.

Do druhého předkola jde 29 klubů a pět vítězů prvního předkola (losovat se bude dvojice). Už tady nastoupí s výjimkou Olympiakosu například všichni potenciální soupeři mistrovské Slavie. Hraje se 11/12. července a 18/19. července. Mezi oběma koly proběhne už los třetího předkola, takže i tady bude moci Slavia s velkou pravděpodobností sledovat příštího soupeře v akci v odvetě.

UEFA Europa League

S Evropskou ligou je to jiné, tam se začne hned zostra. V prvním předkole nastoupí hned 100 klubů. Do druhého naskočí 16, s nimi i Mladá Boleslav, která bude na pátém nejvyšším nasazeném místě. Los začne ve 13 hodin u prvního předkola a ve 14:30 u druhého. Také pro Boleslav platí, že jí bude vylosována dvojice, ze které vzejde její soupeř. První předkolo se hraje 29. června a 6. července.

Kluby budou před losem rozděleny do skupin, které budou všechny pak pomocí čísel vylosovány najednou pro všechny předlosovací skupiny.