Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

V Opavě diváci povzbuzovali doktora

PJml_004948.jpg foto: Pavel Jiřík ml.

Vyhrály 4:1, splnily povinnost. Branek mohly české fotbalistky proti Gruzii nastřílet víc, ale soupeř hru dokonale rozkouskoval, fotbal se vlastně po celou dobu nedostal do plynulého tempa. Takový zápas je potřeba prostě jenom zvládnout. Nutno říct, že se i diváci v Opavě přes nepříliš kvalitní podívanou ze strany hostů dokázali bavit a výkon reprezentantek ocenit.

O převaze našich fotbalistek v utkání kvalifikace UEFA Women´s EURO vypovídají nejlépe statistiky: střely 31:2, rohové kopy 17:0, střely na branku 12:1, zblokované střely 6:0.

„Gruzínky skoro po každém souboji zůstaly ležet na trávníku, bylo těžké se vůbec dostat nějak do zápasu, protože se často nehrálo,“ přiblížila úskalí utkání slávistka Jitka Chlastáková, která krásným centrem připravila nejhezčí branku utkání.  Diváci v Opavě si rychle našli důvod k zábavě – povzbuzovali gruzínského lékaře, který vždy z lavičky vyběhl k ošetření svých svěřenkyň. Naběhal toho pohříchu dost, časem si sundal i bundu, jak se u toho zapotil.

Do sítě nakonec zamířila dvakrát Lucie Martínková, jednou Lucie Voňková, čtvrtou branku označila rozhodčí za vlastní gruzínské obránkyně, která nešikovným odkopem centru z rohového kopu od Kateřiny Svitkové trefila vlastní síť.

Češky mají v tabulce za dvě vítězství nad Gruzií šest bodů, jejich souboj v Severním Irsku byl kvůli dopravní nehodě na dálnici - Irky a rozhodčí se kvůli zablokované dálnici nedostaly na stadion -  odložen. Další zápas je čekají v červnu – 4. a 7. proti silným Švýcarkám a právě proti Severnímu Irsku.

 

Česká republika – Gruzie 4:1 (2:1)

Branky: 3. a 57. Martínková L., 13. Skhirtladze, 51. Voňková - 45. Skhirtladze.

ŽK: Martínková L. - Todadze, Danelia, Skhirtladze.

Česká republika: Bednaříková – Sedláčková N. (54. Dlasková), Necidová, Bertholdová, Sedláčková J. - Ivaničová, Svitková, Cahynová (78. Bužková), Chlastáková (61. Bartoňová) – Voňková, Martínková L.. Trenér Krejčík.

 Diváci: 786

Tabulka 6. kvalifikační skupiny

1.            Švýcarsko           5-0-0     22:3       15

2.            Itálie                    3-0-2      13:7       9

3.            Česká republika 2-0-2   8:9          6

4.            Severní Irsko     1-0-2     5:11       3

5.            Gruzie               0-0-5       2:20       0