Služby
| autor: Martin Boška

V ligovém souboji o čtvrté místo vyhrál Baník Ostrava

Dynamo - Jan Škrle.jpg foto: Jan Škrle

Úvodní duel 23. kola nejvyšší fotbalové soutěže nabídl přímý souboj o čtvrté místo mezi domácím Dynamem České Budějovice a Baníkem Ostrava. Úspěšnějším týmem byl stejně jako v podzimním utkání Baník, který zvládl zvítězit 2:0 a přeskočit tak v tabulce svého soupeře.

Vstup do utkání vyšel lépe hostům, kteří si po celý první poločas vytvářeli řadu šancí. V úvodu utkání podržel domácí gólman Drobný, který vychytal dvě velké příležitosti Azeveda a Potočného. V 15. minutě zasáhla Kuzmanovičova střela tyč.

Pokračující tlak hostů vyvrcholil v závěru první půle, kdy utekl po levé straně hřiště Azevedo, který následně nacentroval do vápna, kde nejprve zasáhl Drobný, ale poté dostal balon do branky Kuzmanovič. Od toho se míč odrazil do sítě, když se jej snažil odkopnout do bezpečí bránící Novák.

Do druhého poločasu již vstoupily dva rozdílné týmy. Dynamo hrálo velmi aktivně a dostávalo se do zakončení. V úvodu druhého poločasu předvedli českobudějovičtí hráči řadu slibných střel z dálky, které buď jen těsně minuly branku nebo skončily v rukavicích brankáře Laštůvky.

V závěru zápasu si Dynamo vytvářelo jednu šanci za druhou. Všechny akce dokázala vyřešit obrana Baníku společně s Janem Laštůvkou, který předvedl, stejně jako domácí Drobný, výborný výkon.

Domácí s ubývajícím časem čím dál tím více riskovali, čehož v 89. využil Šašinka, který vybojoval na polovině balon a poslal do běhu Smolu. Ten osamocený doběhl k brance domácích a překonal gólmana Drobného střelou k pravé tyči.

„Tři body jsou pro nás hodně cenné. A myslím si, že také zasloužené. Podali jsme nejlepší výkon za tu dobu, co tu jsem. V první půli jsme měli řadu velkých šancí, ale domácí podržel gólman Drobný. V druhé půli nám chyběl zraněný Kuzmanovič a dostali jsme se pod tlak. Domácí měli šance, ale naštěstí pro nás je neproměnili,“ uvedl po utkání trenér Baníku Luboš Kozel.

„Jsme zklamaní, že jsme nenavázali na vítězství z předchozích zápasů. Promrhali jsme první poločas, ve kterém jsme nehráli aktivně. Nicméně musíme přiznat velkou kvalitu Baníku. Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme hráli špatně. V tom druhém jsme již hráli naši hru. Bohužel jsme nedokázali vstřelit branku. Prohra nás mrzí, ale jede se dál,“ sdělil trenér domácích David Horejš.

 

SK Dynamo České Budějovice – FC Baník Ostrava 0:2 (0:1)

Branky: 41. Kuzmanovič, 89. Smola Žluté karty: Kaloč, Pokorný, Laštůvka, Kozel

Dynamo: Drobný – Čolič, Havel, Sivok, Novák – Čavoš, Havelka, Brandner (60. Mészáros), Javorek (46. Šulc) – Schranz (80. Ledecký), Mršič      Trenér: David Horejš

Baník: Laštůvka – Fillo, Stronati, Pokorný, Holzer – Jirásek, Kaloč (88. Smola) – Potočný, Kuzmanovič (48. Hrubý), Azevedo (64. Reiter) – Šašinka   Trenér: Luboš Kozel