Služby
| autor: Martin Boška

UEFA vydala rozhodnutí o termínech soutěžních utkání a turnajů

4661A17F-414F-47BF-BDE4-CC3CAB5F0FA7.jpeg foto: Ondřej Zlámal

Na začátku dubna proběhla videokonference, které se zúčastnili generální sekretáři všech 55 asociací UEFA. Ti jednali převážně o termínových listinách řady mezinárodních soutěží a turnajů, které nemohou v souvislosti se současnou koronavirovou pandemií proběhnout. Výkonný výbor přijal po jednání množství rozhodnutí.

Na základě rozhodnutí byly odloženy všechny mužské a ženské reprezentační zápasy, které se měly konat v červnu 2020. Jedná se i o utkání play off EURO 2020 a kvalifikační zápasy Mistrovství Evropy žen 2021. Dále zůstavají odloženy všechny ostatní soutěžní zápasy včetně mezinárodních přátelských utkání.

Mladežnické turnaje ME U17 a ME U19 žen jsou zrušeny. Zbylé turnaje ME U17 žen a ME U19 se odkládají. Rovněž bylo odloženo také finále futsalové Ligy mistrů, které se mělo konat v tomto měsíci. Klubům byly dále v souvislosti s aktuální situací odloženy lhůty týkající se všech klubových soutěží UEFA pro sezonu 2020/2021. 

Výsledkem jednání bylo stanovisko, kterým UEFA preferuje dohrání mezinárodních i domácích soutěží v této sezoně. Za Českou republiku se videokonference zúčastnil generální sekretář FAČR Jan Pauly.

„Jednání trvalo dvě a půl hodiny a bylo opravdu po všech směrech náročné. Hledají se v tuto chvíli odpovědi na desítky témat, které nikdo nikdy před námi neřešil a musím říct, že UEFA odvádí v tomto směru opravdu skvělou práci a chová se v současné situaci jako správný lídr. S kolegy jsme prakticky v každodenním kontaktu, další jednání ve skupině generálních sekretářů nás pak čeká v druhé půlce dubna,“ komentoval videokonferenci Pauly.