Služby
| autor: Martin Boška

Tříbranková výhra nad Černou Horou

repre.jpg foto: Česká fotbalová reprezentace

Český národní tým porazil v pátém utkání kvalifikace na UEFA EURO 2020 Černou Horu vysoko 3:0 a vrátil se tak v tabulce kvalifikační skupiny na postupové druhé místo. Pro českou reprezentaci je to velmi cenné vítězství s šancí na postup.

V prvním poločase si oba týmy vytvořily řadu šancí, mezi nimi byla například dalekonosná rána Vladimíra Daridy zpoza vápna, která skončila na břevně. Do šaten se přesto šlo za bezbrankového stavu. V 54. minutě vybojoval český tým přímý volný kop, který Jakub Jankto skvěle nasměroval k přední tyči, odkud ho hlavičkou poslal do branky Tomáš Souček. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. O čtyři minuty později tedy v 58. minutě zahrál opět Jakub Jankto rohový kop, balon proletěl přes řadu bránících i útočících hráčů až k dobře postavenému Lukáši Masopustovi, který střelou z voleje k pravé tyči pohotověl zvýšil na 2:0. Tlak českých hráčů pokračoval i v samotném závěru utkání, kdy Alex Král pronikl do vápna, kde ho hostující Deni Hočko skluzem fauloval a vznikla z toho penalta pro český tým. Tu v 90. minutě zápasu proměnil Vladimír Darida.

Další kvalifikační utkání bude čekat českou reprezentaci 11. 10., kdy proběhne další reprezentační sraz. Své síly změří doma s Anglií.

Černá Hora - Česká republika 0:3 (0:0)

Branky: 54. Souček, 58. Masopust, 90. Darida (pen.)

Černá Hora: Petkovič - Marušič, Lagator, Tomaševič, Radunovič (73. Beqiraj) - Hočko, Vukčevič (68. Bakič) - Boljevič, Košovič (73. Savičevič), Vešovič - Mugosa

Česká republika: Vaclík - Coufal, Čelůstka, Suchý (46. Brabec), Bořil - Darida, Souček - Masopust (77. Kopic), Král, Jankto - Schick (90. Krmenčík)