Služby
| autor: Martin Boška

Trenér Šilhavý oznámil první letošní nominaci

Sekanina repre oslava.jpg foto: Martin Sekanina

Trenér českých reprezentantů Jaroslav Šilhavý oznámil nominaci kádru, který v příštím týdnu zahájí kvalifikaci o postup na Mistrovství světa 2022. V nominaci se nachází 27 hráčů, nechybí v ní stálí členové jako třeba Ondřej Čelůstka, ale objevují se v ní také nepříliš všední jména jako Jakub Pešek nebo Tomáš Malínský.

Z důvodu současné pandemie je soupiska širší, než tomu převážně bývá. Čtyři hráči z německé Bundesligy, kterými jsou Jiří Pavlenka, Pavel Kadeřábek, Vladimír Darida a Patrik Schick, budou trenérovi Šilhavému k dispozici pouze pro první zápas v Estonsku. Na zbylá dvě utkání do Česka a Walesu nevycestují, protože by museli následně do nařízené karantény, což jejich kluby nechtějí podstoupit. V nominaci z důvodu pozitivních testů a následné karantény také chybí hráči Viktorie Plzeň.

„Jakub Pešek byl v reprezentaci zatím jednou – v narychlo poskládaném mužstvu loni v září proti Skotsku, když původní kádr musel do karantény. Vidíme v něm potenciál, takže šanci si určitě zaslouží. Podobně je na tom Tomáš Malínský, který se nám do kádru hodí typologicky. David Zima už s námi byl, když se připojil na několik závěrečných dnů listopadového srazu. Navíc předvádí výborné výkony ve Slavii, i když je mu pořád jen dvacet let,“ uvedl na otázku nominace některých hráčů trenér Jaroslav Šilhavý. 

Reprezentanti se sejdou v pondělí 22. března. Poté je budou čekat hned tři utkání kvalifikace o postup na Mistrovství světa v Kataru 2022, kdy nastoupí nejprve 24. března v Estonsku, následně 27. března v Edenu proti Belgii a nakonec 30. března ve Walesu. Všechna utkání bude živě vysílat ČT Sport. 

 

Přehled kvalifikačních zápasů:

středa 24. března Estonsko - Česká republika 18:00

sobota 27. března Česká republika - Belgie 20:45 

úterý 30. března Wales - Česká republika 20:45

 

Nominace České republiky:

Brankáři: Kolář, Mandous, Pavlenka, Vaclík

Obránci: Bořil, Coufal, Čelůstka, Holeš, Kadeřábek, Matějů, Kalas, Kúdela, Zima

Záložníci: Barák, Darida, Jankto, Král, Masopust, Pavelka, Pešek, Provod, Malínský, Souček

Útočníci: Krmenčík, Pekhart, Schick, Vydra