Vyhledávání
| autor: CZECH 4 SPORT

Trenér Lazia: Na Spartu jsme se dobře připravili

P1420536.JPG foto: Ondřej Zlámal

Na Letné bylo znát, že Sparta se probila už do fáze UEFA Evropské ligy, kam se dostaly jen top kluby. Lazio, byť s nepřesvědčivými výsledky v Serii A, představovalo jinou dimenzi kvality. Trenér Stefano Pioli ale ocenil i kvality letenského týmu.

Přinášíme vám jeho pozápasové komentáře:

Obraz hry

Mohli jsme vstřelit více gólů, to je pravda, měli jsme více ze hry, měli jsme i více šancí, ale stál proti nám dobrý soupeř. Rozhodne se až v odvetě. Byli jsme na Spartu dobře připravení, sledovali jsme i jejich standardní situace, které jsme ohlídali a využili tu vlastní. Je škoda, že se nám to nedaří tak v italské lize.

Zranění hráči

Dvě ze tří střídání byla vynucená, stáhl bych ze hry jiné hráče, kteří nebyli zranění. Může to být špatné i do odvety. Utkání se hrálo na těžkém terénu.

Šance na postup

Jestli to bylo před zápasem padesát na padesát, tak je to teď 51 ku 49 pro Lazio. Určitě je to stále všechno otevřené, Sparta je dobrá na soupeřových hřištích, čeká nás náročný zápas. Musíme hrát chytře – Sparta musí dát gól, toho my musíme využít. Bude to podobné jako s Galatasaray.

Pochvala pro hráče

Z mého týmu vyčnívali dva hráči – Keita a kapitán Biglia. Keita normálně nastupuje jako střídající hráč, ale dnes hrál skvěle, zvládl mnoho rychlostních soubojů. Udržel míč, působil soupeři velké problémy.

 

Připravil: Petr Malík