Služby
| autor: CZECH 4 SPORT

TR10. Výjimečné zakončení výjimečného příběhu

Rosicky.jpg foto: FAČR

Na konci roku 2017 oznámil Tomáš Rosický ukončení aktivní fotbalové kariéry. Jeden z nejlepších hráčů české historie tak napsal pomyslnou tečku nejen za svým nevšedním fotbalovým příběhem, s koncem hráčského působení Tomáše Rosického se zároveň pomalu uzavírá jedna z nejzásadnějších etap českého fotbalu.

Generace, která na začátku tisíciletí uchvátila Evropu a jejíž členové hráli prim v největších klubech starého kontinentu, pomalu přechází do jiných fotbalových rolí. Ještě jednou však čeští fanoušci dostanou příležitost je vidět na vlastní oči. A soupeřem jim budou fotbalové osobnosti z celého světa, se kterými Tomáš nastupoval během svých angažmá v Borussii Dortmund a v londýnském Arsenalu. Rozlučkový zápas Tomáše Rosického tak nabídne zcela jistě výjimečnou podívanou.

„Vím, že rozlučkové zápasy nemají v Česku velkou tradici, ale pro mě byla možnost uspořádání podobné akce jasným rozhodnutím. Neměl jsem zatím možnost rozloučit se s fanoušky Sparty a národního týmu přímo na hřišti. Vždy jsem se snažil fotbalem bavit, ukázat jeho krásu a rozmanitost. Se stejným cílem budu na hřiště nastupovat také 9. června. Mým obrovským přáním je si ještě jednou naposledy zahrát před vyprodanou Letnou a zápas si spolu s fanoušky užít,“ řekl k připravované akci sám Tomáš Rosický.

Zápas má pevně stanovené datum na sobotu 9. června, dějištěm akce bude stadion Sparty na Letné. Přesný čas výkopu bude určen v následujících týdnech, stejně tak budou postupně zveřejňovány veškeré další informace včetně systému prodeje vstupenek či doprovodných aktivit. „Už nyní je spuštěna stránka www.tr10.cz, na které se mohou fanoušci registrovat a mít tak jistotu, že jim veškeré aktuální informace přistanou v reálném čase do mailové schránky,“ uvedl za organizátory akce Tomáš Křivda. „Tomáš Rosický si přeje, aby měl duel také charitativní přesah, a to bude na sto procent splněno. Čeká nás velké množství práce, na kterou se ale moc těšíme. Dosavadní jednání s partnery či spolupracujícími organizacemi potvrdila naše očekávání v tom smyslu, že Tomáš je osobností vysoce překračující sportovní rámec. Pevně věříme, že tento červnový den se pro všechny české sportovní příznivce stane nezapomenutelným,“ dodal Křivda.

V samotném zápase se proti sobě postaví Tomášovi spoluhráči z reprezentace proti mezinárodním hvězdám světového fotbalu. „Neskutečně mě těší, jak pozitivní reakce na tuto akci dostávám. Oslovil jsem spoustu spoluhráčů z různých etap své kariéry a mohu fanouškům slíbit, že na Letné se dočkají skvělých fotbalistů. V průběhu dubna oznámíme další informace. Už teď se moc těším a děkuji všem, kteří se do této akce od začátku zapojili,“ zakončil základní informace Tomáš Rosický.

Rozlučkový zápas Tomáše Rosického spolupořádají Fotbalová asociace České republiky, marketingová agentura STES a fotbalový klub AC Sparta Praha. „Je pro nás ctí, že se můžeme podílet na rozlučkovém zápase takové osobnosti českého fotbalu, jakou je Tomáš Rosický. Uděláme maximum pro to, aby tento červnový den byl nezapomenutelný jak pro samotného Tomáše, tak také pro všechny fotbalové fanoušky,“ uvedl k blížící se akci předseda FAČR Martin Malík.

Jedná se o tiskovou zprávu FAČR