Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Tomáš Čížek: Měl jsem dát vítězný gól

P1440779.JPG foto: Ondřej Zlámal

„Odehrál fantastický zápas,“ řekl o něm trenér Roman Pivarník. „Byl nejlepší v Brně, nejlepší byl i tady. Ale jeho úkolem je dávat branky, ty nedal. Věřím, že se trefí už příště,“ dodal. Řeč byla o 37letíém záložníkovi Tomáši Čížkovi, který v derby se Spartou zaskočil za Patrika Schcka, který proti svému klubu nemohl hrát. Obranu Sparty prověřil od první minuty do poslední. A kdyby dal všechny své šance, tak slavil hattrick.

 

Před zápasem byste bod asi brali, berete ho i po něm?

Před zápasem určitě. Teď mě osobně mrzí, že jsem klukům nepomohl. Ze svých šancí jsem určitě jeden gól dát měl. Myslím si, že by byl vítězný. V prvním poločase jsem Bičíkovi mířil mezi nohy, ale trefil jsem ho a Martin Frýdek mi dobře doběhnul. Při té další to zase vypadalo, že míč půjde od tyče dovnitř, bohužel se to vytočilo ven.

Kterou ze svých šancí si vyčítáte nejvíc?

Vyčítám si úplně všechny, protože z tohohle musí být góly. Já je teď nedávám. Nepomohl jsem k vítězství.

Ale byl jste vyhlášen nejlepším hráčem, diváci vám aplaudovali…

Tohle určitě potěší, já si fotbal teď užívám. Jsem rád, že mi Bohemka dala šanci prodloužit si kariéru, partu je tu výborná a fanoušci nás ženou. Před nimi nejde nic vypustit.

Zaskočil jste na hrotu za Schicka, jak jste to bral?

Já jsem jiný typ než Schicky. Jsem spíš takový kůň do tahu. Kluci to věděli a balóny jsem od nich dostával fantastickický. Zvolil jsem jen špatná řešení.

Bohemka už dvanáct let Spartu neporazila, cítili jste, že jste tomu byli blízko?

Dneska jsme byli hodně blízko. Měli jsme šance, Sparta ale taky. Byl to pro diváky koukatelný zápas, krásné derby. Chtěli jsme dneska vyhrát a přiblížit se záchraně. Přiblížili jsme se o bod. Myslím, že pokud budeme v tomhle pokračovat, tak se zachráníme. Teď na jaře hrajeme stabilně, hrajeme to, co chceme hrát. Kombinační fotbal i proti takovým týmům jako je Sparta. Kdybychom dávali šance, byli bychom jinde.

Co váš střet s Konatém před druhým gólem, nebyla to penalta?

Píchnul jsem si míč před něj, dostal jsem stehnem do nohy. Neustál jsem to.

Jak jste spokojený s tím, jak jste zápas zvládl fyzicky, lítal jste do útoku až do závěru…

Určitě mě motivovali diváci. Ale myslím si, že nás výborně připravil trenér, fyzicky jsme na tom velice dobře celý tým. Fanoušci nás ženou, je to těžký někdy, ale jinak to prostě před nimi nejde.

Měli jste v útoku víc prostoru než v jiných zápasech?

Sparta se snaží dominovat, hodně se vysouvají dopředu a vzadu zůstává v menším počtu hráčů vzadu. Byly tam prostory, které jsme mohli využívat.

Zažil jste už takový zápas, který vám takhle sedl?

Zažil jsem i lepší.