Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Tomáš Berger - první jarní střelec

P1410496.JPG foto: Ondřej Zlámal

Střelec prvního jarního gólu je z Dukly a jmenuje se Tomáš Berger. Branka padla hlavičkou a pomohla Dukle otočit vývoj zápasu, kterému do té doby dominovali hosté z Liberce. Dukla poskočila tabulkou. „Bylo to důležité dneska vyhrát,“ řekl prochladlý, ale spokojený střelec.

Už jste dal osm branek, věříte, že jich na jaře bude víc a víc?

Bylo by to hezké, ale uvidíme. Měl jsem dnes trochu štěstí, nejsem žádný velký hlavičkář, Miloševičův centr ze strany byl tečovaný a spadlo mi to na hlavu. Já nejsem žádný hlavičkář. Naštěstí jsem to proměnil.

Mohl jste dát i další branku hlavou….

Dva za zápas…já dal snad dva góly hlavou vůbec. Odrazilo se to od břevna, myslím, že Mára Hanousek to ještě mohl dorazit, bohužel se mu to nepovedlo.

Liberec měl ze začátku zápasu hodně navrch….

My jsme to čekali, že nás budou tlačit, byl jsem přesto z toho trochu překvapený. Prvních dvacet, třicet minut byl Liberec lepší, vůbec k ničemu nás nepustil. Možná tím, že jsme dali branku, jsme získali trochu jistotu. Pak jsme měli šance. V druhé půli jsme dali hned na dva nula, pak už jsme to kontrolovali.

Na podzim jste ale i zápasy s vedením 2:0 dokázali ztratit…

To je pravda, ale dneska jsme to takticky zvládli.

Poskočili jste tabulkou na sedmé místo, to vás musí těšit.

My jsme o tom věděli, v jaké jsme situaci. Příští kolo jedeme na Bohemku, která hraje o záchranu, pak máme doma Spartu. Ono se ale o každém zápase říká, že je těžký. Bude důležité i v těchto zápasech bodovat.