Vyhledávání
| autor: CZECH 4 SPORT

Tisíc diváků ve Vacově vidělo výhru domácích na penalty

vacov.jpg

Autorem článku je Vít Zábranský

Už třetí ročník fotbalohraní na Vacově sliboval od začátku velkou podívanou. Do podhůří Šumavy dorazil Real TOP Praha, tým složený z osobností kulturního a sportovního života. Za hosty nastoupil například hokejový brankář Alexander Salák, nebo sportovní komentátor Jaromír Bosák. Zápas lépe zvládli domácí, když prokázali pevné nervy a zvítězili po penaltách 5:4. Výtěžek ze vstupného šel na podporu dobré věci.

Vojta Dyk - patron a nositel celé myšlenky vacovského fotbalohraní byl ústřední postavou celého zápasu. Ale pěkně popořádku. Než hlavní rozhodčí Emil Hájek, kterému na lajnách asistovali Marek Mráz a Jaroslav Hodánek, zadul do píšťalky, proběhlo slavnostní předtančení vimperských mažoretek. Stejně jako ony natančili na skvěle připravený trávník hráči obou mužstev. Za znělky Ligy mistrů a s dětmi ruku v ruce proběhl klasický nástup, podání rukou a šlo se na to.

Úvod zápasu patřil evidentně zkušenějšímu manšaftu Realu TOP Praha, který vacovským vůbec nepůjčili míč. Logickým vyústěním věci byl gól, který po krásné akci výborných fotbalistů Horsta Siegla a Marcela Gecova, vstřelil již zmiňovaný Vojta Dyk. Zápas pokračoval v následujících minutách v podobném scénáři. Balon z nohy na nohu si předávali například Robert Záruba, režisér Vojta Nouzák nebo Ivan Hašek, na kterém je pořád znát, že ve fotbale něco dokázal.

Vacov se vůbec nemohl dostat do tempa a po dalších dvou gólech fotbalisty Jana Rajnocha a seriálového „Jarmila“ herce Ladislava Hampla svítilo na tabuli skóre už 0:3. V tu chvíli to s domácími vypadalo zle. Ovšem po standartní situaci, kterou vybojoval bývalý trenér úřadujících mistrů z Viktorie Plzeň Karel Krejčí, který oblékl zelený dres domácích, se sám tečí prosadil a snížil ve 42. minutě na 1:3. Druhý gól domácích pak přidal o tři minuty později po centru ze strany kapitán Viktor Valta. Do kabin se tak šlo za stavu 2:3 z pohledu domácích.

Poločas utkání patřil meritu věci. Z vybraných peněz se 30.000 věnovalo na dobrou věc. Postižený Péťa Tomášek podstoupil složitou operaci a tyto peníze mu pomůžou při rehabilitaci. Šek Petrově mamince předal Vojta Dyk a organizátoři celé akce Viktor Valta a Václav Hanzlík. Proto se takovéto akce pořádají a je důležité je navštěvovat!!!

Pojďme do druhého poločasu. Hosté jakoby zůstali myšlenkami ještě v kabině a po průnikové přihrávce zakončoval akci Jaroslav Ketzer na 3:3. Nutno dodat, že celá akce zaváněla ofsajdem. Však taky notně rozčilený Jaromír Bosák procedil mezi zuby něco o tom, že rozhodčí jsou všude stejní. 

Hosty tento gól probudil a akce střídala akci. Po jedné takové unikl seriálový Matěj Jordán v podání herce Jakuba Štáfka sám na bránu a nejzkušenější z domácích, obránce František Čtvrtník, ho zastavil pouze za cenu pokutového kopu. Exekuce se ujal sám postižený a s přehledem proměnil – 4:3.

Vacov ale nechtěl putovní pohár, který získal minulý rok, ztratit a začal bušit do obrany vedené Janem Rajnochem a Tomášem Hunalem ze všech stran. Dlouho to vypadalo, že se mezírka nenajde. Nakonec ale přecejenom. Gusta Bujok po centru ze strany si našel balón a slušovického Caňizarese Jakuba Štefka – nepleťme prosím Štefek/ Štáfek – propálil po čtvrté.

Do konce utkání se už nic nezměnilo a šlo se na penalty. Tu rozhodující právě Vojta Dyk napálil do břevna a domácí se mohli radovat ze zisku putovního poháru již po druhé v řadě. Afterparty celé akce patřila kapele Labyrint a návštěvníci, kterých přišlo něco přes tisíc, se i přes občasný déšť, celé odpoledne skvěle bavili.