Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Tereza Kožárová má druhý hattrick v Lize mistryň

kozaro.jpg foto: Ondřej Zlámal

 

V září 2018 se trefila třikrát do sítě litevské Gintry, o rok později zaznamenala Tereza Kožárová svůj druhý hattrick v UEFA Women´s Champions League na stadionu Easter Road proti místnímu týmu Hibernian FC. Ačkoliv výsledek vypadá jednoznačně, byl to právě střelecký výkon slávistické útočnice, na kterém bylo zdolání houževnatého soupeře postavené.

Nakonec všechno dopadlo výborně, ale začátek zápasu ideální nebyl, viďte.

Musím přiznat, že moc ne. Měly jsme první šanci, nebo spíš takový náznak hlavou. A pak hned z protiútoku zbytečný roh, přišla nekoncentrovanost a bylo to jedna nula. Je to taková naše klasika.

Vypadalo to, že se z toho nemůžete vzpamatovat…

Chvíli ano, tak do třicáté minuty jsme tahaly za kratší konec, nakopávaly se míče, bylo to tam a zpátky. Pak nás nakoply dvě šance, pak si myslím, že jsme je přehrávaly. Kromě dlouhých balonů, co měly, jsme je k ničemu nepustily. Předvedly jsme i hezké akce. Výsledek je dobrý.

Vstřelila jste svůj druhý hattrick v Lize mistryň. Jaké to byly branky?

Jsem za něj ráda, musím poděkovat spoluhráčkám. Na první mi Kačka Svitková krásně prostrčila míč, šla jsem sama na bránu, hlavně jsem si říkala, ať netrefím gólmanku, ale ona šla docela brzo na zem, tak jsem jí obstřelila. Druhý gól byl také od Kačky, nejprve mi přihrávala a ony jí to zablokovaly, naštěstí se to od Kačky odrazilo ke mně a já to jenom doklepla. Třetí jsem chtěla vystřelit, zase se to ke mně odrazilo a bodlem jsem to jenom tak plácla do branky a spadlo to tam.

Andrea Jarchovská přidala také krásnou branku z dálky, měly jste takové pokyny?

Určitě, trenér nás nutí, abychom střílely z dálky, teď se nám to vyplatilo.

Co odveta? Už je všechno rozhodnuté? Bude o co hrát?

Určitě bude! Zápasy Ligy mistryň jsou pro nás svátkem, nejsou každý den. Budeme se chtít prezentovat naší hrou, budeme chtít výsledek ještě navýšit. Chtěla bych pozvat diváky, aby nás přišly podpořit a podívat se na hezký fotbal!