Služby
| autor: Martin Boška

Televizní přenos z finále futsalového poháru

futsal_pohar_20191207_2.jpg foto: FAČR

Dnes večer se uskuteční finále Poháru Svatu futsalu ČR. Potkají se v něm Teplice a Sparta Praha. Druhý zmíněný klub vítězství poháru nikdy nedosáhl a atakuje tak historický úspěch. Utkání se odehraje na teplických Stínadlech od 20:15 a celé utkání bude vysíláno na ČT SPORT.

Oba týmy se společně setkaly ve finále loňského ročníku nejvyšší soutěže, ve kterém třikrát zvítězila právě Sparta. Teplice již jednou pohárové prvenství slavily, avšak v posledním ligovém vzájemném střetnutí podlehly Spartě 1:9. Další zajímavostí, která se pojí s dnešním finálovým zápasem, je fakt že po čtyřech letech se ve finále nenechází ERA-PACK Chrudim. 

„Bude to obrovsky těžké utkání a náš výkon bude muset být diametrálně odlišný oproti zápasu v lize na Podvinném mlýně. Sparta má letos opět výborný tým a je ve finále favoritem. Budeme muset podat zodpovědný výkon s minimem chyb. Následně můžeme pomýšlet na úspěch,“ řekl kapitán Teplice David Černý.

Sparťanský kapitán Tomáš Drahovský se vyjádřil v blížícímu se zápasu následovně: „Minulý rok jsme ve finále neuspěli a tento rok to chceme napravit,“ zdůraznil kapitán Pražanů a pokračoval: „Teplice však budou nepříjemným soupeřem a do finále poháru se dostaly zaslouženě. Rozhodně to nebude jednoduchý zápas. Oba týmy chtějí zvítězit, takže si diváci určitě přijdou na své. Věřím však, že se nám i podruhé v této sezoně podaří Svarog porazit a získat první letošní trofej.”