Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Tavares opouští Sydney, odchází do Central Coast Mariners

7_cervenec.JPG foto: Ondřej Zlámal
Bývalý slávista Mickael Tavares po šestnácti měsících mění v australské lize dres. Se Sydney FC se senegalský reprezentant dohodl na předčasném ukončení smlouvy a zamířil za svým brantrancem Jacquuesem Fatym do Central Coast Mariners.

Tavares přišel do bývalého klubu Vítězslava Lavičky na jeho doporučení v lednu 2015 a byl u nejúspěšnější sezony, kdy klub získal rekordních 50 bodů a vybojoval druhé místo v základní části a účast ve finále vyřazovací části.

Bývalý fotbalista Slavie a Mladé Boleslavi pak podepsal nový dvouletý kontrakt, k jeho dokončení ale už nedojde.

„Mickael nám pomohl dosáhnout úspěchů v naší rekordní sezoně,“ uvedl trenér Graham Arnold. „V téhle sezoně se už tolik nedařilo a domluvili jsme se na tom, že se naše cesty rozejdou, přejeme mu hodně štěstí v další kariéře,“ dodal.

„Děkuji Sydney za možnost hrát v australské lize, mám mnoho krásných vzpomínek,“ citoval oficiální klubový web Tavarese, který uzavřel svoji bilanci na 34 zápasech, ve kterých vstřelil jednu branku z penalty.

33-letý fotbalista svoji velkou kariéru začal ve Slavii, ze které přestoupil do Hamburku, pak působil v Anglii a Nizozemí. Před odchodem hrál v Mladé Boleslavi.

Jeho novým působištěm bude klub Central Coast Marieners, se kterými podepsal novou smlouvu. V klubu již působí jeho bratranec Jacques Faty.