Služby
| autor: Martin Boška

Svitková slaví první vítězství v dresu West Hamu, věří, že přijdou další

West Ham Women.jpg foto: West Ham United

West Ham deklasoval na domácím hřišti Reading 3:0 a pojistil si tak vedoucí pozici ve skupině ženského ligového poháru. K výhře svým výkonem přispěla také trojnásobná fotbalistka roku Kateřina Svitková. 

Po vítězství 3:2 nad Brightonem, o kterém musely rozhodnout až pokutové kopy, si fotbalistky West Hamu připsaly další. V tomto případě k němu došly přesvědčivou tříbrankovou výhrou s čistým kontem. 

Reading porazil West Ham v ligovém utkání přibližně měsíc zpátky. Zápas tehdy skončil pro spoluhráčky Svitkové těsnou prohrou 0:1, sama česká reprezentantka však do utkání nezasáhla. 

K o to cennější výhře Svitková pomohla, když nyní již v plné síle nastoupila do utkání od úvodního hvizdu. „Dnes jsme zahrály skvěle, moje první výhra v dresu West Hamu, jsem na nás hrdá. Další vítězství přijdou," radovala se Kateřina na svém instagramovém profilu. 

Skóre otevřela brzy talentovaná švýcarská reprezentantka Alisha Lehmannová, která poté co obržela přihrávku do šestnáctky, před brankářkou nezaváhala. 

Zvrat utkání mohla přinést situace ze 34. minuty, kdy byl proti domácím odpískán pokutový kop. Arnoldová v brance West Hamu však nezaváhala, penaltu chytila a udržela pro svůj tým bezbrankové vedení. 

V úvodu druhého poločasu navýšila na 2:0 prudkou střelou van Egmondová a konečný výsledek následně pojistila Dalyová.

Skvělým výkonem se blýskla útočnice Martha Thomasová, která dokázala v zápase nahrát na všechny tři branky domácích. 

„Jsme rádi, že jsme dokázali na domácí půdě zvítězit. Byl to zápas, který jsme potřebovali vyhrát, pokud se chceme zlepšovat. Z čistého konta mám obrovskou radost, dokázali jsme proměnit své šance. Měli jsme začátek sezony, jaký jsme měli, ale jsme na správné cestě k tomu to otočit a šplhat v tabulce nahoru,” řekl po utkání trenér West Hamu Matt Beard.  

 

 

West Ham Ž – Reading Ž 3:0 (1:0) 

Branky: 14. Lehmann, 52. van Egmond, 58. Daly 

Žluté karty: 29. Flaherty, 45. Lehmann 

West Ham United: Arnold - Joel (59. Leon), Flaherty (K), Fisk, Vetterlein -  Cho, Van Egmond, Svitková (80. Longhurst) - Daly, Thomas (69. Nor), Lehmann (80. Kiernan) 

Reading: Nayler - Mitchell, Bartrip (64. Leine), Harding, Cooper - Fishlock, Rowe (71. Harries), James, - Eikeland, Carter, Bruton (61. Chaplen)