Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Steaua vyhrála ligový pohár, rozhodla „panenka“

steaua.jpg foto: @ACSparta_EN

Ghanský záložník Muniru Sulley přišel na hřiště až v průběhu prodloužení finále rumunského ligového poháru. Jeho klička v pokutovém území a následný faul přinesl Steaue penaltu. Jugurtha Hamroun ji proměnil vršovickým dloubáčkem a to hodně povedenou verzí, která by se Antonínu Panenkovi určitě líbila. Rumunský komentátor samozřejmě k popisu branky použil její název „panenka“. O tom, že zvítězí favorit bylo rozhodnuto.

Steaua ale ve finále proti Concordii Chiajna příliš nepřesvědčila. Šla sice do vedení 1:0, když z dorážky skóroval v 60. minutě Marko Momcilovic, dvě minuty před koncem řádné hrací doby ale soupeř hlavičkou po centru vyrovnal. Favorit tak musel pohár vybojovat až v prodloužení.

Kriticky se na výkon soupeře Sparty v boji o UEFA Champions League divá i přední rumunský novinář Emanuel Roşu, který zápas okomentoval pro Czech4Sport:

Steaua přešla na systém 4-3-3 a trenér Laurențiu Reghecampf slíbil, že na začátku sezony dojde ke zlepšení stylu hry.. Jeho svěřenci mají předvádět útočný fotbal založený na účinných protiútocích. To ve finále ale nebyl ten případ, soupeře za devadesát minut nedokázala přehrát. Výkon byl jen průměrný, chybělo maximální nasazení, tým se v dlouhých časových úsecích trápil. Trenér mluvil o tom, že se vše zlepší. Novináři v Rumunsku si nejsou jistí tím, že k tomu opravdu dojde, protože v týmu nevidí žádný skrytý potenciál.


Sestava Steaui: Nita - Enache, Tamas, Tosca, Momcilovic - Achim, Bourceanu (56. Aganovic), Stanciu (102. Muniru) - Ad. Popa, Tudorie (46. Golubovic), Hamroun. 
 

Formu týmu prověří už brzy Sparta ve třetím předkole UEFA Champions League.