Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Stanislav Dostál: Zlín do Evropy? To by byl životní úspěch!

0000.jpg foto: Ondřej Zlámal

Brankář Stanislav Dostál se na Letné výbušnou atmosférou rozhodit nenechal. Působil jistým dojmem a zejména v druhém poločase pomohl svému týmu několika výbornými zákroky. I po zápase z jeho odpovědí zářila pohoda a klid.

 

Sparta není vůbec v pohodě, není nakonec bod z takového zápasu málo?

Každý chce před zápasem vyhrát, ale vzhledem k průběhu utkání a k tomu, že jsme dostali červenou kartu, tak bod určitě bereme.

Nebyl jste v závěru už nervózní, byli jste už pod velkým tlakem…

Bylo to o tom to uskákat, ubojovat, aby někde nevypadl někde ve velkém vápně balón, aby ho Sparta nemohla dorazit. Kluci to zvládli suprově.

Jak jste se na Spartu připravovali? Mluvili jste o tom, že má Sparta své problémy?

My jsme se chtěli soustředit sami na sebe. Kdybychom nad tímto přemýšleli, akorát by nás to v hlavách zasekalo. Říkám, před zápasech jsme chtěli vyhrát, ale vzhledem k té červené, bod je dobrý. Měli jsme sice velké šance, ještě kdyby to dotáhl Vuky v prvním poločase a pak i v tom druhém…Ale to jsou ta kdyby.

Vy jste ale také několik šancí chytil, která byla nejnebezpečnější?

Ta hlavička, bylo to myslím v 56. minutě, to byl nejtěžší zákrok. Jinak to byly občas i rutinní zákroky, bylo to v pohodě.

Létaly kolem vás dělbuchy i nadávky, je to těžké pro brankáře se v takovém zápase soustředit? Sledoval jste dění kolem?

To ne! No, i když, kdyby mi to přistálo do vápna, tak bych to asi pocítil víc na svých uších. Lítalo to někam dozadu. Člověk to ani nevnímá.

Vypadáte, jako byste na to byl ze Zlína zvyklý.

No, koukněte, u nás když dojede Slovácko nebo i Brno, ty to tam taky umějí pustit, nějaké ty petardy.

Jaké to je hrát proti týmu, kterému fanoušci nefandí?

Vzhledem k tomuto nepodporování fanoušků se samozřejmě snažíte Spartu ještě víc zatlačit, dostupovat a taky vás to trochu nakopne, když jim lidi nefandí. Já je lituju, ale přijde mi to divné. Napřed je povzbuzují, pak na ně pískají, když se jim něco nepovede.

Bylo to na sparťanech znát, že jsou nervózní?

Oni nemají být z čeho nervózní. Nám se taky spoustu věcí nepodařilo. Je to o tom myslet pozitivně, chyby, které se dějí u půlky, se dají napravit.

Co se stalo v závěru Jakubu Jugasovi? Proč po svém zranění tak nadával?

Má tržnou ránu na hlavně, střetli se tam myslím se Šuralem. Jemu nic nebylo, ale Jugy musel dolů. Stalo se mu to podruhé za sebou, proto byl tak naštvaný.

Najednou tam byl místo stopera Beauguel, stačil jste mu aspoň dát nějaké pokyny?

On ví, kam se má postavit! Když někdo vypadne, tak on je nejvyšší, ví, kam má jít.

Jak to vidíte zatím zlínské jaro?

Doma jsme měli vyhrát jak s Plzní, tak se Slováckem, máme to trošku jako na houpačce. Potřebujeme zabrat za tři body a uklidnit se. A dát víc gólů než jenom jeden.

Co pohárové ambice, pořád se o nich ve Zlíně mluví?

Ambice jsou! Musíme se o to pokusit! Ve Zlíně by to pro nás i pro klub byl životní úspěch! Máme příští kolo doma Hradec, ten musíme porazit!