Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Sparťanky vyhrály Pohár KFŽ na penalty

P1220480.JPG foto: Ondřej Zlámal

Pěkně dramatický průběh mělo letošní finále fotbalistek. Sparťanky v něm nasadily zkušenější sestavu, která svedla velký souboj s brankářkou červenobílých Barborou Votíkovou.

Gólmanka české reprezentace do devatenácti let držela slávistky ve hře o vítězství už během zápasu. Nejprve zneškodnila obrovskou šanci Mocové a poradila si s dorážkou, ve 40. minutě chytila i penaltu, kterou zahrávala Bertholdová.

Několik výborných zákroků předvedla pak po změně stran. To měly svoji největší šanci slávistky – branka Kožárové ale kvůli odmávanému ofsajdu neplatila. Nad břevno mířila hlavou v obrovské šanci i čtvrthodiny před koncem i Irena Martínková.

Penaltový rozstřel nepostrádal napětí do poslední chvíle. Ve třetí sérii jako první neuspěla Irena Martínková, Odehnalová pak dostala míč do sítě s obrovským štěstí, když Votíková už míč téměř držela v náručí.

Slávistky nakonec nervy neovládly, Malinová prudkou ránou minula branku a v šesté sérii se střela nepovedla ani kapitánce Pavle Benýrové.

Hrdinkou se tak nakonec stala gólmanka Sparty Hana Sloupová. "Vždycky se dívám, jak se hráčka rozebíhá. Pětkrát jsem skočila doprava, tak jsem si řekla, že když skočím doleva, že ji chytím a vyšlo to," prozradila svůj recept. "Byla škoda, že jsme nerozhodly už v samotném zápase, byly jsme lepší a měly jsme víc šancí," dodala.

Finále Poháru KFŽ

Sparta - Slavia 0:0, 5:4 pen.

Sparta: Sloupová - Bartoňová, Bertholdová, Vyštejnová, Odehnalová - Ringelová, Krejčiříková, I.Martínková, Szewieczková - L.Martínková, Mocová (72. Matoušková)

Slavia: Votíková - Tomášková (86. Bartovičová), Necidová, Budošová, Juračková - Houzarová (78. Holečková), Svitková, Benýrová, Němečková (60. Malinová), Divišová - Kožárová ŽK: 30. Krejčiříková - 40. Budošová, 78. Necidová

Penalty proměnily: Bartoňová, L.Martínková, Odehnalová, Matoušková, Szewieczková - Svitková, Budošová, Kožárová, Divišová Penalty neproměnily: I.Martínková - Malinová, Benýrová