Vyhledávání
| autor: CZECH 4 SPORT

Sparťané oslavili přátelství na mezinárodním turnaji v Miláně

navrat-z-milana.png foto: CZECH4SPORT

O víkendu se v Miláně uskutečnilo 4. mezinárodní dětské fórum FOTBALEM K PŘÁTELSTVÍ konané v rámci sociálního projektu společnosti Gazprom. Českou republiku letos reprezentovali mladí sparťané a dařilo se jim. Postoupili do vyřazovacích bojů.

Sparťané byli nalosováni do skupiny D s výběrem Varšavy, Debrecínem a výběrem FC Hoang Anh Gia Lai, zástupcem Vietnamu. Ze skupiny postoupili bez ztráty bodu a dokonce bez inkasované branky.

Čtvrtfinále mělo opravdu pikantní náboj, protože se sparťané utkali s Crvenou Zvezdou. A došlo až na penalty, které sparťané zvládli, soupeře vyřadili a dokonale mu oplatili vyřazení z předešlého ročníku. V osmifinále Sparta narazila na Maribor, ale po několika neproměněných šancích došlo na prodloužení. Když už všichni měli v hlavách penalty, dopustili se sparťané chyby z nedostatku koncentrace a v poslední minutě inkasovali z nepřímého kopu. Zůstali tak těsně před branami semifinále a podlehli pozdějšímu vítězi – Mariboru.

Druhá strana vyřazovacích bojů přivedla do finále prvního sparťanského soupeře ze skupiny, Debrecín. Finále, které se hrálo v centru Milána, přihlíželo také několik stovek natěšených fanoušků Atlética a Realu, kteří trávili předzápasové chvíle v Milánských ulicích.

Turnaji přihlíželo několik známých fotbalistů v čele s ambasadorem programu FOTBALEM K PŘÁTELSTVÍ, Franzem Beckenbauerem, ale přišli i třeba hráči Schalke 04 a němečtí reprezentanti May Meyer a Leon Goretzka, nebo legenda „bílého baletu“ Michel Salgado.

Všichni dostali modrozelený náramek přátelství, promluvili si s fotbalovými nadějemi z celého světa a popřáli jim hodně štěstí v jejich kariéře.