Služby
| autor: Martin Boška

Sparta postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu

Hancko - Twitter Sparta.jpg foto: Twitter: AC Sparta Praha

Osmifinálový zápas s Baníkem Ostrava rozhodl na Letné až gól z pokutového kopu v samotném závěru. Sparta tak po vypjatém a napínavém průběhu zápasu dokázala postoupit do čtvrtfinále poháru a zůstává tak ve hře o jeho obhajobu.

Utkání provázely šance na obou stranách, nicméně gólmani obou celků drželi svůj tým ve hře do úplného závěru. V závěrečných minutách byli právě Letenští aktivnějším týmem, ale s obtížemi se dostávali za defenzivu Baníku. Když už se blížil finální hvizd fauloval ve vápně Ladislava Krejčího ml. ostravský Kaloč, za což od rozhodčího uviděl druhou žlutou a následně červenou kartu. Dávid Hancko se postavil k exekuci pokutového kopu a podobně jako proti Zlínu nezaváhal. Prudkou střelou do levého dolního rohu branky poslal Spartu do dalšího kola.

Po dlouhé pauze v důsledku zranění se do základní sestavy vrátil reprezentant Adam Hložek. Poprvé od prosincového utkání s AC Milan se mezi tyčemi také představil Milan Heča.  

 

AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 1:0 (0:0)

Góly: 89. Hancko (pen.). ŽK: Plavšić, Heča – Fleišman, Kaloč. ČK: 88. Kaloč. Rozhodčí: Julínek – Hrabovský, Podaný.

Sparta: Heča – Wiesner, Čelůstka, Hancko, Hanousek – Plavšić, Pavelka (87. Trávník), Krejčí ml., Dočkal (75. Karabec), Hložek – Kozák (66. Sáček).

Baník: Laštůvka – Sanneh, Svozil, Stronati, Fleišman – Ndefe (84. Juroška), Jánoš, Tetour, Kaloč, De Azevedo (80. Holzer) – Zajíc (66. Šašinka).