Vyhledávání
| autor: Martin Michalec

Sparta nebodovala ani ve druhém utkání Evropské ligy

Sparta-twitter.jpg foto: AC Sparta Praha

Pražský klub si v italském Miláně body nepřipsal. Se slavným AC rudí prohráli 0:3

Italský klub šel do vedení ve 24. minutě gólem Brahima Diaze, jenž zúročil přihrávku Zlatana Ibrahimoviče. Ten si k asistenci mohl připsat i gól, avšak penaltu po faulu na něj poslal pouze do břevna. První poločas tak skončil 1:0 pro domácí a Sparta šla do druhého poločasu s vyhlídkou na vyrovnání.  

V 57. minutě se však po krásné akci prosadil náhradník za Ibrahimoviče, Portugalec Rafael Leao. O deset minut později na 3:0 navýšil obránce Dalot a sedminásobný vítěz Ligy mistrů si už výsledek pohlídal.  

Sparta na vedoucí tým italské nejvyšší soutěže nestačila a patří jí tak ve skupině EL poslední místo se skóré 1:7. Příští čtvrtek na Letné přivítá Celtic, který zatím získal pouhý bod.

 AC Milán - Sparta Praha 3:0 (1:0)

Branky: 24. B. Díaz (Ibrahimović), 57. Leao (Dalot), 66. Dalot (Binnásir)

Karty: 28. Dočkal (SPA), 36. Lischka (SPA), 52. Pavelka (SPA)

Neproměněná penalta: 36. Ibrahimović (ACM), mimo

AC Milán: Tătăruşanu – Calabria (67. Conti), Kjaer, A. Romagnoli (C) (80. Duarte), Dalot – Binnásir (80. Kessié), Tonali – Krunić (88. Maldini), B. Díaz, Castillejo – Ibrahimović (46. Leao).

AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Čelůstka, Lischka (80. Plechatý), Matěj Hanousek – Vindheim, Pavelka, Dočkal (C) (90. Patrák), Trávník (80. Karabec), Ladislav Krejčí st. (63. Moberg Karlsson) – Juliš (63. Kozák).