Služby
| autor: Martin Boška

Součkův trenér chválí vedení West Hamu za trpělivost

90509585_577019503024145_5178660102801981440_n.jpg foto: Martin Sekanina

Trenér anglických „kladivářů” David Moyes je vděčný za možnosti a trpělivost, kterou mu klub dává. Zkušený kouč, který si do svého klubu na ostrovy přivedl české reprezentanty Součka s Coufalem, říká, že je jeho tým řízen s potřebným designem a pochválil jeho vedení za trpělivost, kterou mu věnovalo. „Když to bylo často těžké, tak jsem nedostal dostatek času,“ říká.  

 

 

West Ham bojoval v minulé sezoně až do samotného závěru o udržení v nejvyšší anglické soutěži. Nakonec skončil na šestnáctém místě s náskokem pěti bodů na sestupové příčky. Velký podíl na konečné záchraně nesla právě česká posila v podobě Tomáše Součka, který v závěrečných utkáních vstřelil z pozice defenzivního záložníka hned tři branky.  

Nyní mají rudomodří bilanci čtyřech utkání bez prohry a ztrácí pouhé tři body na sedmý Tottenham. V podání Davida Moyese prozatím ukázkově platí, že trpělivost přináší růže. 

Právě o té skotský trenér mluví a zásluhy na současných výsledcích připisuje mimo jiné majitelům klubu, kteří mu jí prozatím projevují velmi vstřícně. Kromě trpělivosti ocenil vlastníky Davida Sullivana a Davida Golda za to, že mu dali kontrolu nad strategií klubu a věří v jeho úspěch, pokud na něj bude mít dostatek času.  

"Davidové mi dali tolik kontroly, kolik bych chtěl. Je zřejmé, že za hráče neplatím, můžu jen hráče doporučit. Mohu říct, jaký hráč by si zasloužil dostat šanci a ti hráči byli zatím velmi dobří," řekl Moyes na adresu posledních posil, mezi které patří i dva čeští hráči. 

West Hamu v minulosti chyběla náborová strategie, ale Moyes cítí, že majitelé respektují jeho pohled na potenciální podpisy. Kouč si užívá své druhé působení v londýnském klubu a doufá, že až mu na konci sezony vyprší smlouva, bude tentokrát jednat o nové dohodě.