Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Slávistky znovu září v UEFA Lize mistryň!

PSX_20190925_201928.jpg foto: Pavel Jiřík

 

Ve velkém stylu vstoupily fotbalistky Slavie do letošní sezony UEFA Women´s Champions Leaugue. V rámci Round 32 porazily skotské soupeřky z Hibernian FC v obou zápasech – nejprve naše fotbalistky vyhrály 4:1 v Edinburghu a pak 5:1 před svými fanoušky doma v Edenu. Střelecky se zaskvěla útočnice Tereza Kožárová, která nastřílela v prvním zápase hattrick a v odvetě pak přidala dvě branky. Fanoušky potěšila i nádherná trefa Andrei Jarchovské, kterou UEFA zařadila mezi nejkrásnější momenty kola.

Tereza Kožárová za svůj druhý hattrick v soutěži poděkovala svým spoluhráčkám. „Na první gól mi Kačka Svitková krásně prostrčila míč, šla jsem sama na bránu, hlavně jsem si říkala, ať netrefím gólmanku, ale ona šla docela brzo na zem, tak jsem jí obstřelila. Druhý gól byl také od Kačky, nejprve mi přihrávala a ony jí to zablokovaly, naštěstí se to odrazilo ke mně a já to jenom doklepla. Třetí jsem chtěla vystřelit, zase se to ke mně odrazilo a bodlem jsem to jenom tak plácla do branky a spadlo to tam,“ popsala svůj střelecký koncert ve Skotsku.

Slávistky neponechaly nic náhodě ani v odvetě a nastřílely soupeřkám ještě o branku víc. „Každý zápas v Edenu je pro nás velkým svátkem a odměnou. Doufám, že letos si tam zahrajeme ještě několikrát. Přišli se na nás podívat i kluci z áčka, a ještě nám přišli pogratulovat, to byl opravdu velký zážitek,“ vyprávěla po utkání nejlepší fotbalistka roku Kateřina Svitková.

Radost měla i Tereza Kožárová. „Jsem ráda, že jsme natáhly šňůru neporazitelnosti v Edenu. Měla jsem ještě jeden nesplněný sen, a to je dát gól v Edenu gól, a to se mi konečně splnilo. Dostala jsem krásné přihrávky od Petry a Katky a jen to už uklidila. Mrzí mě jen ta druhá žlutá karta, kvůli které nebudu moct hrát další zápas.“

Premiéru v prestižní soutěži zažily i dvě letní posily Slavie Švédka Mia Perssonová a Jamajčanka Deneisha Blackwoodová, která má za sebou i starty na mistrovství světa. „Byly to krásné zážitky, přála bych si zažít ve Slavii podobnou radost jako, když jsme s Jamajkou na šampionátu vstřelily branku. Ve Slavii se mi moc líbí, je tu prima parta, holky mi se vším pomáhají. Věřím, že se nám bude dařit i v Lize mistryň,“ věří levá obránkyně, jejíž průniky po křídle diváci v Edenu několikrát ocenily potleskem.

Premiéru v soutěži si odbyl také trenér Michal Kolomazník, kterého potěšilo, že se jeho svěřenkyně v obou zápasech prezentovaly kombinační útočnou hrou.

Slávistky už třikrát prošly do čtvrtfinále UWCL, o postup mezi nejlepších osm budou bojovat 16. a 30. října. Losuje se v pondělí.