Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Slávistky slaví double

P1460779.JPG foto: Ondřej Zlámal

Na konci své snad nejlepší sezony historie se fotbalistky Slavie hned dvakrát radovaly ze zisku trofeje. Po triumfu v lize, které následovalo po remíze se Spartou 1:1, dokázaly svého rivala porazit 2:0 ve finále poháru KFŽ.

Ve finále se přitom musely obejít bez Kateřiny Svitkové, která byla po celou sezonu jednou z klíčových hráček. Její zranění ji zřejmě navíc vyřadí i z reprezentačního srazu. Ani to ale slávistkám nevadilo – rohové kopy zahrávala Jitka Chlastáková – jeden z nich proletěl trochu kuriózně kolem nehlídané bližší tyče a brankářka Sparty si ho srazila do vlastní branky.

Druhá branka padla po přestávce a byla po pohledné kombinaci mezi Kožárovou a Divišovou – obě hráčky si narazily míč a Divišová krásným uvolněním a přihrávkou připravila své spoluhráčce snadnou pozici ke střele.

Kožárová ještě zazdila sólo na branku, ale to svěřenkyním trenéra Antona Mišovce nemuselo vadit. Sparťanky měly sice v závěru převahu, ale brankářka Bára Votíková si se všemi střelami s velkou suverenitou poradila.

Slavia tak završila skvělou sezonu, ve které dokráčela až do čtvrtfinále UEFA Women´s Champions League a získala třetí titul v řadě. Potvrdila tak své výsostné postavení v současném českém ženském fotbale. Kdo by to byl ještě před pěti, šesti lety řekl....

Sparta - Slavia 0:2 (0:1)
Branky: 14. vlastní Vaníčková, 63. Kožárová

Sparta: Vaníčková - Moťovská (54. Dlasková), Odehnalová, Čulová (71. Bužková), Vyštejnová – Bartoňová, Bertholdová, Stárová, Ringelová (78. Mášová) - Mocová (71. Ivaničová), Martínková
Slavia: Votíková - Tomášková (57. Benýrová), Necidová, Budošová, Malinová - Divišová, Pěničková (84. Juračková), Bartovičová, Cahynová, Chlastáková - Kožárová (90. Skálová)