Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Slávistky čeká v zimní připravě Bayern

slavistky.jpg foto: Pavel Jiřík

Fotbalistky Slavie zahájily svoji zimní přípravu ve středu 8. ledna na umělé trávě v Edenu. Připravují se na jarní část sezony, do které půjdou s šestibodovým náskokem před Spartou. V zimě je čekají přípravná utkání, z nichž vrcholem bude souboj se slavným Bayernem v Regensburgu.

"Nemám tuto část přípravy vůbec ráda, ale bez ní se fotbal už dnes hrát nedá," uvedla kapitánka Diana Bartovičová. "Do ligy půjdeme s náskokem, ale určitě budeme chtít obě derby vyhrát. Už jsme v takové situaci v minulosti byly, není to nic nového. Určitě nic nepodceníme," dodala.

Také trenér Michal Kolomazník, který v neděli získal cenu za třetí místo v anketě Trenér roku ženského fotbalu, razantně odmítl možnost spekulovat kolem vybojovaného náskoku. "Budeme chtít derby vyhrát, nic jiného nepřipadá v úvahu!"

Zimní přípravu zaměří na to, na čem pracoval po svém příchodu do Slavie. "Budeme nadále pracovat na útočném herním stylu, pokračovat v tom, co jsme začali. Vrcholem přípravy bude zápas s Bayernem v Regensburgu, který prověří jak na tom jsme," dodává s tím, že jeho přáním je, aby se do tréninku co nejdříve zapojily hráčky, které trápí různá zranění.

"Nehrajeme už Ligu mistryň, takže hodně široký kádr není potřeba, ale byl bych rád, kdybychom byli co nejdřív kompletní."

Přehled přípravných zápasů: 

18.1. 15:30 Reprezentace doktorů – Slavia (Aritma) 

26.1. 14:00 Slavia – GKS Gornik Leczna (Eden) 

2.2. 14:00 Slavia – Potsdam (Eden) 

8. 2. 14:00 Bayern – Slavia (Regensburg)