Služby
| autor: Martin Boška

Slavia předvedla další famózní výkon. Z Camp Nou si odváží remízu

69634091_643692326041213_5716787924096253952_n (1).jpg foto: Ondřej Zlámal

Slavia dokázala získat další velmi důležitý a cenný bod do skupinové tabulky Ligy Mistrů. Po úvodní remíze na hřišti Interu Milán přidali sešívaní další remízu tentokrát proti obávané Barceloně. Šance na třetí místo zajišťující postup do vyřazovací fáze Evropské ligy, ve které se slávisté minulou sezonu dostali až do čtvrtfinále, je stále na dosah. Ve skupině zatím odehrál pražský tým tři z celkových šesti zápasů, zbývá tedy ještě dostatek zápasů, ve kterých mohou slávisté bodovat a vybojovat si umístění, díky kterému budou nadále pokračovat v cestě evropskými poháry.

V bezbrankovém utkání si dokázaly oba týmy vytvořit řadu brankových příležitostí. Mezi ty největší ze strany Slavie patří Ševčíkův průnik do vápna z úvodu utkání nasměrovaný z pozice u tyče na Ter Stegenovu branku. Přihrávka Petera Olayinky z 23. minuty na nabíhajícího Stancia byla také velmi nadějným pokusem, nicméně střela záložníka sešívaných byla zblokována bránícím hráčem.  Ve 35. minutě utekl Lionel Messi na polovině hřiště hostující obraně a z hranice velkého vápna trefil břevno Kolářovi branky. Právě Ondřej Kolář byl hráčem, který Slavii podržel hned v několika momentech, když dokázal zlikvidovat mnoho soupeřových akcí.

„Je to určitě splněný sen. Každý fotbalista sní o tom, že si tu zahraje a mně se to dneska poštěstilo. Zároveň jsem velice rád, že jsme tu dokázali nedostat branku“, hodnotil utkání debutant v Lize mistrů Michal Frydrych. „Bylo nesmírně těžké pohlídat si ofenzivní hráče Barcelony, ale bylo to spíše týmovou prací. Jak jste mohli vidět, když jeden hráč nestoupil na Messiho, tak on si ho bez problému obehrál. Bylo to tedy hlavně o tom, že jsme se museli vzájemně zajišťovat. To se nám během celého zápasu dařilo, a když to nevyšlo, tak nás vzadu výborně podržel Ondřej Kolář“, doplnil.

„Je to neuvěřitelné. Pokud se nepletu Barcelona dala tuto sezonu vždycky doma branku. O to více si cením toho, že jsme tu udrželi nulu. Ten bod je nesmírně cenný, kdyby nám to někdo řekl před zápasem, tak tomu asi nikdo nevěří“, řekl po utkání brankář Slavie Ondřej Kolář, který svůj tým v utkání několik podržel.

V pozápasovém rozhovoru se k utkání vyjádřil také hráč Barcelony Frenkie de Jong. „Slavia podala dobrý výkon, ve druhé polovině se naše hra zlepšila a více jsme kontrolovali hru, bohužel jsme však nedokázali žádnou z našich šancí proměnit. Je to pro nás samozřejmě ztráta, ale jsme stále na prvním místě tabulky. Musíme zůstat pozitivní a pokračovat dál“.

 

Barcelona – Slavia Praha 0:0

Žluté karty: Piqué, Semedo, Busquets – Olayinka, Stanciu, Hušbauer, Kúdela, Kolář

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba (46. Roberto) – Vidal, Busquets (68. Rakitič), de Jong – Messi, Dembélé (65. Fati), Griezmann

Slavia Praha: Kolář – Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil – Souček, Traoré (57. Tecl) – Ševčík, Stanciu (63. Hušbauer), Olayinka – Masopust (82. Provod)