Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Slavia porazila Nice a hrála zatraceně dobře

buren.jpg foto: Ondřej Zlámal

Zatímco před deseti lety skládal touto dobou Karel Jarolím kádr a hráči se na hřišti natvrdo potkali až v předkole se Žilinou, současná Slavia předvedla, že je na předkola UEFA Champions League připravena na naprosto odlišné úrovni. Silného soupeře z Nice rozstřílela 4:1.

Přestože v úvodu zápasu inkasovala branku, dokázala zápas otočit, navíc působila kompaktním dojem a předváděla atraktivní styl hry. Všechny hvězdné posily se dokázaly zapojit ku prospěchu kombinace, ve které nebylo ani stopy po dlouhých nakopávaných míčích na Milana Škodu. Naopak zejména Danny svými přihrávkami posunul útočnou hru na novou úroveň, která se bude divákům líbit. Zaslouženě si vysloužil při svém střídání potlesk diváků.

Za zmínku ještě stojí hlad po hře, kteří předvedli hráči, kteří do zápasu naskočili z lavičky. Van Buren a Švento jsou dobrými příklady, vletěli na hřiště jako utržení ze řetězu. Nizozemské křídlo navíc korunovalo svůj výkon třetí a čtvrtou brankou, obě po hodně zkušeném zakončení.

Samozřejmě, že to bylo přípravné utkání, ve kterém počet střídání zkresluje opravdový poměr sil. Kdyby šlo opravdu o postup, Nice by také vytáhlo všechna esa a také taktičtější a důraznější pojetí hry. Ale mnoho dalších položek do složky obavy není možné najít.

Trenér Jaroslav Šilhavý má k dispozici silný kádr s variantou na každý post, z lavičky posílá na hřiště i reprezentanty. Tohle všechno je v těžkých předkolech, kde rozhoduje každý detail, opravdu potřeba.

Svoji připravenost na novou sezonu ukázali v zaplněném Edenu i fanoušci. Přišlo jich přes dvanáct tisíc. Ale to není žádná novinka, ti zůstali věrní i v časech nejtěžších.

Před deseti lety zaskočili červenobílí Ajax - a upřímně - měli u historického postupu hodně štěstí. V roce 2017 jsou současní mistři připravení mnohem lépe a spíš než na štěstí budou spoléhat na své vlastní síly, fotbalové dovednosti a velmi dobře poskládaný kádr.