Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Slavia po šestnácti letech ve finále poháru

P1760537.JPG foto: Ondřej Zlámal

Když hrála Slavia finále českého poháru naposledy rozhodl o jejich vítězství nad Spartou dvěma góly Tomáš Došek, hrálo se na Strahově, trofej pozvedl například Pavel Kuka. Červenobílí museli na novou šanci čekat šestnáct let.  

Během nich dokázal klub z Edenu nadělat spoustu radosti a změnit klubovou historii v celé řadě amatérských klubů – v Líšni, v Převýšově, v Čáslavi a mnohde jinde na to, jak vyřadili Slavii, vzpomínají celý život.  

„Cítíme velkou odpovědnost k předchozímu realizačnímu týmu, který zvládl dva zápasy,“ vzpomněl si možná na tuto statistiku současný trenér Jindřich Trpišovský. „Slavia dlouho na tuto trofej čeká, máme pocit odpovědnosti, abychom tuto šanci proměnili,“ dodal.  

K dispozici bude mít už také Tomáše Součka, který proti Plzni nehrál kvůli žlutým kartám. „U jednoho hráče máme otazník, dostal ránu v závěru zápasu,“ prozradil trenér, ale neuvedl, zda se jedná o Jakuba Hromadu, který skončil duel na nosítkách.

Na předzápasovém tréninku měli slávisté dobrou náladu, nevyrušilo je ani kropení trávníku, které z jejich úvodního cvičení udělalo estrádu jak na Křižíkově fontáně. „Stando, vypni to!“ ozval se pokyn směrem k vedoucímu mužstva a hrdina zápasu s Ajaxem zvládl i tento úkol.

Dobrou náladu ale měl také trenér Jablonce Petr Rada a kapitán Tomáš Hübschman, kteří do Boleslavi dorazí v pozici nejlepšího klubu jarní části ligy.

„Nemáme důvod měnit styl hry,“ usmál se zkušený fotbalista, který má na svém kontě jedenáct vítězných pohárových finále včetně toho ve finále Poháru UEFA. „Máme velkou motivaci získat možnost hrát ve skupině Evropské ligy, pro Jablonec by to byla velká událost, obrovský úspěch. Cítíme, že jsme blízko.“

Oba kluby vyprodaly svoje přidělené vstupenky. Výkop je ve středu 9. května ve 20:15. Na jeho průběh dohlédne i videorozhodčí.