Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Slavia odvezla z Julisky veledůležité tři body

P1440154.JPG foto: Ondřej Zlámal

Ostatní výsledky víkendového kola dostaly postavení Slavie pod tlak. Nejenom, že její konkurenti v boji o místa v Evropě vyhráli, ale k páté příčce se dotáhlo Brno a částečně i Slovácko. Slavia zápas, ve kterém nebyla lepším týmem, zvládla, donutila Duklu, aby si vstřelila vlastní branku a vyhrála.

Dušan Uhrin: Mladý tým utkání zvládnul

„Postavili jsme dnes mladý tým a ten to na hřišti zvládnul,“ těšilo trenéra Dušana Uhrina. „Měl jsem obavy, zda to vydrží až do konce utkání, přece jenom nejsou všichni v plném herním rytmu,“ dodal. Při svém hodnocení pochválil za první poločas Antonína Baráka, který dvakrát ohrozil branku soupeře ze střední vzdálenosti. „I když v defenzivní činnosti má ještě rezervy,“ nezůstalo jen u pozitivního komentáře. Autor úspěšného útoku Mihalík také podle slov slávistického trenéra potřebuje „dotrénovat“.

Uhrin také objasnil to, proč v základní jedenáctce chyběl Milan Škoda. „Osm nebo devět dní netrénoval naplno, pouze s fyzioterapeutem. O tom, kdy nastoupí, se rozhodne až podle toho, jak bude trénovat tento týden.“ Příští týden hraje Slavia doma proti Jablonci, na čtvrtý Liberec ztrácí tři body.

Luboš Kozel: Škoda, že se netrefil aspoň Deli

To situace Dukly na druhém konci tabulky není nikterak optimistická. „Slavii jsme přehrávali, vytvořili jsme si řadu vyložených šancí – při takovém počtu je povinností vstřelit alespoň jeden gól,“ kroutil hlavou Luboš Kozel. „Hráčům chybí v koncovce klid, měli jsme snad tři vyložené šance za deset minut, nedali jsme nic, koncovka je žalostná. Navíc soupeři pomůžeme ve vlastním vápně tím, že si zase vstřelíme vlastní branku,“ povzdechl si.

Ani v této situaci ho neopustil smysl pro humor. „Škoda, že se netrefil alespoň Deli,“ hořce zažertoval. Je pravda, že Deliho nečekaná pumelice směrem nad vlastní branku, která se urodila z nepovedého odkopu, byla jedním z největších ohrožení Pavlenkovy branky.

Dukla má na sestupové příčky pětibodový náskok, ten ale při pohledu na její nejbližší program Kozlovi asi příliš klidu nedodává. Dukla jede do Boleslavi, pak má doma Jablonec a venku Zlín. „Dostáváme se pod tlak sami,“ říká k tomu Kozel.

Divácký rekord Dukly

Na Julisce bylo v neděli při krásném jarním počasí 7753 diváků. Je to letošní rekord na Dukle. Naprostá většina z nich nakonec odcházela ze stadionu spokojená.