Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Skoty v Praze podpoří 2 000 příznivců

P1420867.JPG foto: Ondřej Zlámal
Naposledy postoupili na mistrovství světa v roce 1998, od té doby nic. Ani do Francie na UEFA EURO 2016 s rozšířeným počtem účastníků se nedostali, ačkoliv z britských ostrovů jedou všichni – Anglie, Irsko, Severní Irsko i Wales.

V Praze tak Skotové zahajují přípravu na další mistrovství světa. V kvalifikaci budou bojovat s Anglií, Slovenskem, Slovinskem, Litvou a Maltou.

Trenér Gordon Strachan v Praze bude testovat jedno mužstvo, proti Dánsku pak povolal zcela nový tým.

„Chceme vidět, kteří hráči jsou schopni hrát na této úrovni,“ řekl zkušený skotský kouč na Letné. „Mohli jsme domluvit lehčího soupeře, ale to jsme nechtěli, chceme hráče opravdu prověřit,“ dodal. Při přípravě sledoval vítězství Čechů v Nizozemsku. „Víme, že nás nic lehkého nečeká, Češi mají kromě výborného trenéra také řadu výborných hráčů. Pokud postoupíte na EURO, těžko to může být kvůli dvěma dobrým individualitám,“ složil Vrbovu týmu poklonu.

Jaký klíč pro rozdělení týmu trenér použil? Zdá se, že to nebude jedna silná jedenáctka a náhradníci, spíš se jedná o rovnocenně rozdělený tým.  Jeden ze skotských kolegů to komentoval: „Svoji roli hrálo i cestování, oba týmy by měly být stejně silné.“ A nemá obavu, že Skotové v Praze mohou dostat nějaký příděl? „Je to jen přátelák,“ krčí rameny.

Jedno je ale jisté, do Prahy dorazila spousta fanoušků ve skotských sukních, mělo by jich být na dva tisíce. A ti si Prahu a zápas určitě užijí, ať to dopadne jakkoliv.