Služby
| autor: Rostislav Bakula

SK Dynamo České Budějovice letos slaví 110 let

dynamo110let.png foto: www.dynamocb.cz

Jeden z nejstarších fotbalových klubů u nás a bašta jihočeské kopané slaví v kalendářním roce 2015 kulatých 110 let od svého založení. K této příležitosti českobudějovické Dynamo přichystalo pro fanoušky řadu atrakcí.

Na webových stránkách i facebookovém profilu klubu jihočeši lákají fanoušky na sobotní duel s Jihlavou (výkop v 17h). Do něj nastoupí budějovičtí hráči ve speciálních retrodresech a soudě podle dostupných fotografií se rozhodně povedly.

Vstup na utkání je navíc ZDARMA, takže vstřícnost vůči fanouškům je maximální. V rámci Synot ligy jde o zajímavou snahu, jak nalákat fanoušky do ochozů a jihočechům v této aktivitě držíme palce. Podobná výročí si zatím viditělněji připomínala pouze pražská S, ale byla by škoda, kdyby si tuhle formu propagace nevyzkoušely také další kluby.

Budějovičtí ve své kampani vsadili především na dva borce; Romana Lengyela a Jiřího Kladrubského. Oba jihočeští rodáci jsou podle nás tou správnou volbou a fanoušky z regionu by měli oslovit.

V Budějovicích tedy vyšli správným směrem a snad jim sázka na retro notu vyjde. Kníraté fotografie týmu i zmíněné historické dresy mají své jednoznačné kouzlo.

To by společně s podporou fanoušků mohlo Dynamo nakopnout směrem vzhůru ze sestupových vod. Jihočeskému fotbalu by totiž sestup v jeho jubilejním roce určitě neslušel.