Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Šilhavý už Mešanovičovi odpustil

P1540888.JPG foto: Ondřej Zlámal

Každý, kdo hrál fotbal, ten pocit asi zná. Chystáte se na zápas a pak jste zklamaní, že nehrajete. Pak vás pošlou se rozcvičovat a vy se stejně na hřiště nedostanete. Ovládnout napětí, nevybitou energii je někdy těžké. To se stalo Murisi Mešanovičovi. Po zápase s Libercem nepodal trenérovi ruku, za svoje gesto se pak pokorně omluvil.   

„Trošku jsem se na něj zlobil, ale taky jsem ho trochu chápal, byl to od něj zkrat, za který se hned omluvil,“ vrátil se k tomuto momentu trenér Šilhavý.

Roli náhradníka začal Mešanovič následně zvládat mnohem lépe. Nejprve vyskočil z lavičky v derby na Spartě, sice nedal penaltu, ale pak prestižní zápas na Letné rozhodl.

Ani to mu do základu proti Karviné nepomohlo. Tentokrát se na hřiště dostal skoro až po hodině hry. Přesto stačil do té doby bezbrankový zápas rozhodnout a vychutnat si oslavné chorály slávistické tribuny Sever.

„Připravovali jsmee se na obě varianty útoku Slavie, věděli jsme, že Mešanovič má formu. Na jeho příchod jsme zareagovali dobře, ale bohužel Muris má teď výbornou formu. Ve vápně se dobře zorientoval a vyřešil to dobře. Nebyla to jeho největší šance, tu ještě Laštůvka zlikvidoval. Nebyla to ale taktická chyba, tu jsme spíš udělali před Šventovým centrem, ke kterému jsme ho neměli pustit,“ popsal rozhodující moment utkání trenér Karviné Jozef Weber.

„Jsem rád, že se k tomu takhle staví, když nastoupí, je ho plné hřiště, třeba přijde čas, kdy začne v základu, nebo budeme hrát na dva útočníky,“ chválil ho i slávistický trenér Šilhavý.

Právě v této souvislosti uvedl i to, že je spokojený s tím, že se nevytížení hráči se neurážejí. „Od mého příchodu s tím nemáme problém, naopak funguje tu týmový duch. Ti hráči, kteří se nevešli na lavičku, tak trénovali s juniorkou a Pavel Řehák je chválil, že to do nich byla jízda. Konkurence je dobrá a účinná, máme do pole jednadvacet zdravých hráčů, zatím s tím není problém,“ pochvaloval si trenér Šilhavý.

Je jenom škoda, že Slavia nepřešla přes Anderlecht do Evropské ligy UEFA. Hráče by hned mohla dokonale vytížit.