Služby
| autor: Martin Boška

Šilhavý se Sionkem Slavii v Evropské lize věří

Šilhavý - OZ.jpg foto: Ondřej Zlámal

Fotbalisty Slavie čeká ve čtvrtek večer rozhodující odvetný zápas osmifinále Evropské ligy na půdě Glasgow Rangers. První utkání skončilo v Edenu remízou 1:1 po skvělém vstupu do zápasu, ukázkové trefě Stancia a nešťastně inkasovanému gólu v závěru první půle. Do Skotska tak sešívání poletí s jasným cílem vstřelené branky a stále velkou nadějí na postup. Na dnešní tiskové konferenci k oznámení nominace na blížící se kvalifikační duely české reprezentace se k blížícímu se zápasu vyjádřili také trenér Jaroslav Šilhavý a manažer Libor Sionko.

„Slavia hraje skvělý fotbal. V evropských pohárech podává velmi dobré výkony. Tím, jak reprezentuje český fotbal, bojuje i za nás. Ve čtvrtek jí budeme určitě všichni fandit k postupu a poté budeme doufat, že někteří hráči na skvělé výkony naváží také v kvalifikačních zápasech. Věřím, že Slávisté postoupí a v dalším kole si zahrají proti dalšímu zajímavému soupeři,“ řekl k odvetnému zápasu trenér Šilhavý.

„Svými výkony mě velice zaujal David Zima, který i přes svůj mladý věk podává velice sebejisté výkony, a proto se také nachází v nominaci. Samozřejmě i další hráči, jako je Provod nebo Bořil, hrají velmi dobře a věřím, že všichni v pořádku dorazí na sraz,“ dodal.  

Svůj pohled na odvetné utkání sdělil také manažer české reprezentace a a bývalý hráč Glasgow Rangers Libor Sionko. „Před prvním utkáním jsem tvrdil, že šance obou týmů jsou naprosto vyrovnané. Pro Slavii je smolné inkasování branky na domácím hřišti. Víme, že nyní musí branku vstřelit, aby si udrželi šanci na postup. Přesto si stále myslím, že jsou šance na postup obou týmů vyrovnané. Věřím Slavii, že dokáže ve venkovním utkání minimálně jednu branku vstřelit a vybojuje postup,“ sdělil.

Slavia se o postup popere ve čtvrtek, kdy nastoupí na hřišti Rangers v Glasgow od 21 hodin. Utkání bude možné sledovat na ČT Sport.