Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

SE Palmeiras ovládli CEE CUP 2018, Slavia třetí, Sparta pátá

P1780341.JPG foto: Ondřej Zlámal

 

Fotbalisté brazilského týmu SE Palmeiras ze Sao Paula si odvezli z Prahy pohár pro vítěze prestižního turnaje CEE CUP 2018. Ten je určen výběrům U19, vítězní Brazilci měli výjimku a mohli postavit některé o rok starší hráče.

Ve finále měly oba týmy několik šancí, brankář istanbulského týmu Dogukan Ozkan dlouho držel svými skvělými zákroky čisté konto, v závěru poločasu ale s přesnými střelami už udělat nic nemohl. Nejprve vymetl horní roh branky talentovaný útočník Wesley, který je prý v hledáčku mnoha slavných klubů. Chvíli po něm přidal druhou branku panenkovským obloučkem Anibal Vega. Ještě do přestávky se potřetí trefil Nogueira. Besiktas tak v prvním poločase finále inkasoval víc branek než za celý předchozí průběh turnaje.

Po přestávce tempo utkání trochu opadlo, ubylo šancí. Besiktas se nevzdával, Aygunův volej vytáhl brankář Palmeiras na břevno. Čtvrtý gól přidal Caio Cezar třináct minut před koncem.

Na třetím místě skončila Slavia, která ve skupině nešťastně prohrála 0:1 s Besiktasem. V boji o třetí místo přehráli sešívaní Sarajevo 4:1. Sparta nakonec skončila na pátém místě. Organizátory turnaje zaujali svými výkony teprve šestnáctiletý sparťan Adam Hložek a slávista Jan Žambůrek.

Zápasy turnaje řídili mezinárodní rozhodčí v rámci projektu Refex, mezi nimi třeba i sudí z Gibraltaru. Turnaje se zúčastnilo osm týmů, odehrálo se 16 zápasů na různých hřištích v Praze. Finálové utkání v Ďolíčku sledoval také velvyslanec Turecka a brazilský konzul, kteří společně například s Janem Suchopárkem a dalšími předávali poháry vítězům.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Wesley a nejlepším brankářem Auderniton, oba z Palmeiras.