Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Ščasný: Štěstí jsme si vybrali v jiných zápasech

sparta.jpg foto: Ondřej Zlámal

Přínášíme vám hlasy trenérů z tiskové konference pro zápase UEFA Evropské ligy Sparta - Villarreal. Zaznamenal je Vojtěch Raiman.

Marcelino (Villareal):

My jsme předvedli skvělý výkon a soupeř neproměnil šance, které si vytvořil. Po našem čtvrtém gólu už to byla víceméně pohoda, ale Sparta si své dva góly zasloužila, protože útočila výborně.

V semifinále bych si přál hlavně nějaký nešpanělský tým. Je to Evropská liga, tak abychom se podívali zase na nová místa.

Je to pro nás skvělá sezona a jsem vděčný všem hráčům, kteří nás dostali až sem. Teď máme šanci podívat se možná až do finále Evropské ligy a postoupit do Ligy mistrů. Čeká nás další práce a třeba budeme mít štěstí.

Zděněk Ščasný (Sparta):

Je to pro nás krutý výsledek, Villareal nás za každou chybu trestal brankou. Zápas ovlivnil rychlý první gól, ale my jsme dokonce soupeře dokázali v prvním poločase dostat pod tlak. Ve druhé půli padla na mužstvo taková chvilková deprese, když jsme hned inkasovali čtvrtou branku.

Bojovali jsme až do konce a rozloučení je to důstojné. Kluci nasbírali neuvěřitelné zkušenosti a nemá cenu se zápasem zaobírat. Z mého pohledu jsme se rozloučili důstojně, zápasem s výborným mužstvem, a i od diváků to beru jako takové rozloučení.

Hlavou mi běželo, že jsme si to štěstí vybrali v jiných zápasech, Dnes to bylo opačně, než jindy, kdy jsme třeba přežili několik šancí a pak sami z první střely skórovali.

Měl jsem dohodu s Lukášem Váchou, že pokud pro nás bude skóre nepříznivé, na hřiště ho posílat nebudu. Mladé kluky jsem tam nechtěl posílat za stavu 0:4, a když jsme se zvedli, nebyl už pro to důvod.