Vyhledávání
| autor: Ondřej Zlámal

Roman Hubník: Nečekaný hrdina souboje o titul

P1210203.JPG foto: CZECH 4 SPORT

„O svou šanci si řekl během závěrečných zápasů zimní přípravy, to už bylo jasné, že bude hrát,“ prozradil na tiskové konferenci trenér Miroslav Koubek o Romanu Hubníkovi. „Hrával v reprezentaci a v bundeslize, teď se vrátil na tuto úroveň,“ dodal. V zápase na Letné to byl klíčový plzeňský muž.

Sparta v zápase zahrávala osmnáct standardek, z nichž letěl míč do pokutového území Plzně. Branka z nic nepadla, hned osmkrát skončil centr na Hubníkově hlavě.  Nutno říct, že na této celkové bilanci má velký díl také Matúš Kozáčik, který v brance přidal několik výborných zákroků.

Aby Hubník naplno splnil roli rozdílového hráče, prosadil se hlavou i na druhé straně. Při třetí standardce Viktorie nasměroval míč do sparťanské sítě.  „Nebyla to secvičená akce, chtěl jsem míč prodloužit na zadní tyč. Naštěstí mi to sjelo přes vlasy, které vzadu mám, pak jsem se ale bál, že to půjde do tyče,“ řekl ke svému gólu.

S hodnocením, že to byl „jeho“ zápas Hubník příliš nesouhlasil. „Myslím si, že určitě ne. V prvním poločase hlavně v té rozehrávce to nebylo úplně ono. Byl to náročný zápas, hodně jsme se psychicky srovnali až po prvním gólu, začali jsme víc kombinovat, a druhý gól nám hodně pomohl k tomu, že jsme si začali věřit, Sparta pak už moc nehrála,“ popsal rodák z Halenkova průběh přímého boje o titul.

Jak to tak ve fotbale i v životě chodí, Hubník mohl být někde úplně jinde, kdyby Sigma Olomouc vloni nesestoupila. „Kdyby se zachránili, byl bych tam.“

Střelec druhé branky také pochválil hlavního rozhodčího. „Pískal spíš anglickým stylem, hru hodně pouštěl, nebyl problém si na to zvyknout. Pískal dobře.“

Zarostlý obránce drží basu s kabinou, kde se Plzeňáci domluvili, že dokud nebude rozhodnuto o titulu, tak se nebudou holit. „No, kdo tam na začátku už něco měl, ten je na tom nejhůř,“ usmál se tomu a podíval se na vedle stojícího Jana Holendu, který by z fleku mohl jít dělat Krakonoše.

V Plzni mohou chystat žiletky. V pondělí hostí Jihlavu a stačí jim jakákoliv výhra.  A  kdyby se to nepovedlo, tak na to budou mít viktoriáni ještě dva pokusy.  Hrdina sobotního večera ale s něčím takovým nepočítá. „Doufám, že po zápase s Jihlavou budeme slavit doma.“