Služby
| autor: Martin Boška

Reprezentace se bude na EURO připravovat v Jižním Tyrolsku

image001.jpg foto: Česká fotbalová reprezentace

Jak jsme Vás již informovali, tak se český národní tým bude před evropským šampionátem připravovat v Itálii, kde se také střetne s tamnějším národním týmem. Reprezentace dnes upřesnila, že soustředění proběhne v Jižním Tyrolsku.

Přípravu absolvují reprezentační hráči v hotelu Silena v obci Vals. Na soustředění vyrazí hráči společně s realizačním týmem na konci května a 4. června zde odehrají přípravný duel proti domácí Itálii. Před závěrečným turnajem naše hráče ještě prověří Rakousko. S tím se Češi utkají v Praze den po jejich návratu ze soustředění, který proběhne 6. května.

Vals se nachází jen pár desítek kilometrů od rakouských hranic a jedná se o místo, kde se připravují evropské velkokluby. Podrobnosti a program kempu představí reprezentace na tiskové konferenci v polovině března.

„Od prosince jsme zvažovali několik možností. Na různých místech jsme se byli osobně podívat, a nakonec jsme se rozhodli právě pro Ski- & holiday area Gitschberg Jochtal. Budeme tam mít ideální podmínky i potřebný klid na přípravu. Hned u hotelu budeme mít dvě travnatá hřiště. K tomu ubytování na vysoké úrovni a skvělé možnosti například k regeneraci. Nejen proto věříme, že se tam na EURO připravíme co nejlépe," zdůvodnil manažer reprezentace Libor Sionko, proč si česká reprezentace vybrala právě tento resort.

Itálie je v posledních dnech zmiňována především v souvislosti s šířícím se koronavirem. Na toto téma reprezentace uvedla, že Jižní Tyrolsko v tuto chvíli nepatří mezi rizikové oblasti. 

„Do přípravného kempu a samotného Eura zbývají ještě víc než tři měsíce. V tuto chvíli nelze předjímat, jak bude situace vypadat. My samozřejmě budeme situaci monitorovat a tým nevystavíme žádnému riziku. Zároveň budeme respektovat případná doporučení a závěry hygienických i epidemiologických autorit," uvedl k otázce koronaviru reprezentační lékař Petr Krejčí starší.