Služby
| autor:

Remíza je spravedlivá, hodnotí kapitán futsalistů neslyšících Hubáček

Hubacek.jpg foto: Kapitán národního týmu Andreas Hubáček (zdroj: Czech Deaf Fotbal)

Byl to zápas, na který budou čeští futsalisté dlouho vzpomínat. Národní tým neslyšících futsalistů v zahajovacím souboji na ME proti Itálii vedl 4:2, nakonec uhrál remízu 4:4. Statečným výkonem dokázal konkurovat týmu, který má obrovské zkušenosti s hraním Mistrovství Evropy i Mistrovství světa. Kapitán národního týmu ANDREAS HUBÁČEK po premiéře nešetřil chválou a také pověděl, jaké mají ve Finsku zázemí. 

Jste poprvé na ME. Ve Finsku, což je země tisíců jezer. Jaké jsou zatím pocity ze začátku?
"Pocity jsou fantastické, jako kolektiv se držíme pohromadě, snažíme se všechen strach, nervy zahodit za hlavu abychom do zápasu šli s pocitem si ho užít."

Našli jste dobré podmínky pro trénování? Trénujete v jedné hale nebo máte k dispozici druhou, tzv. tréninkovou?
"Podmínky jsou tady dobré. Trénovali jsme na místě, kde se zápas s Itálii odehrál a to nám hodně pomohlo. Máme 12 hráčů z toho dvě šestky. Každá šestka má svůj odlišný styl, tak bylo dobré aby si každá šestka udělala svůj trénink dle svého stylu a to bylo plus pro nás."

Ubytovaní jste v hotelu, jak jste s ním spokojení a jak s organizací turnaje?
"Hotel splňuje naše podmínky, ze kterých hodně využíváme saunu, bazén. Dále tady mají vířivku, posilovnu a samozřejmě i místnosti, kde si svůj tým může probrat instrukce, jak hrát. Organizace zatím bez problému. Jsou tam sice nějaké maličkosti, ale nic nemůže být dokonalé. V hotelu je strava výjimečná, je vidět že si dávají záležet na stravě pro sportovce."

Zápas s Itálií skončil remízou, ač jste ještě těsně před koncem vedli 4:3. Je pro vás pro začátek turnaje bod velmi důležitý?
"Dle vývoje zápasu byla remíza spravedlivá. Italové nás neustále svou hrou tlačili k naší bráně, kde stál náš výborný brankář, který chytil několik tutovek, tím mu chceme poděkovat za to, že nás několikrát podržel a my tímto získali důležitý bod. My se snažili trestat jejich nepovedené akce a z brejku využít každou příležitost v branku. Šancí bylo mnoho, mohli jsme navýšit stav na 5:3, jenže se to nepovedlo a inkasovaná branka minutu před koncem hodně zabolela o to víc, že jsme v posledních patnácti sekundách trefili dvě břevna."

V první půli jste proti Itálii hráli slušně, dobře napadali a Italům moc prostoru nedávali. Byl to taktický záměr hrát víc z bloku a z brejků udeřit?
"Takové instrukce jsme před zápasem neměli, šli jsme do toho s tím, že budeme hrát svojí hru a svou hrou překvapit Italy. V průběhu zápasu jsme změnili taktiku. Chtěli jsme být trpěliví a čekat na jejich chybu a z brejku přidat další gól."

Jakou kvalitu podle Vás Italové ukázali? Mně třeba přišlo, že mají lepší individuality, ale nehrají jako tým. Myslíte, že tomu je tak?
"Vystihl jste to přesně. Nehráli jako tým a jejich defenzíva byla hrozná, škoda jen, že jsme několik šancí neproměnili. My projevili týmového ducha a tímto jsme na hřišti dali srdíčko a bojovali až do poslední sekundy."

Nebyla škoda, že jste se ve druhém poločase zatáhli a nedali pátý gól? Šance na to v závěru byly při italském vabanku.
"Hodně nás to mrzí, vývoj zápasu by vypadal potom úplně jinak. Šance na to byly. Hlavně, že bereme ze zápasu důležitý bod o to víc se to cení, že zrovna ze zápasu s Italy."

V sobotu čeká národní tým Finsko. Co od zápasu očekáváte Vy sami? Finsko přece jen hraje doma, bude to podobné, jako když jste hráli kvalifikaci v Praze, takže budou pod tlakem. Už Vám pan trenér říkal, co by na ně mohlo platit?
"Finsko bude hrát na domácí půdě, kde bude mít svou podporu od fanoušků. My si toho všímat nebudeme a půjdeme do zápasu, kde bude naším cílem porazit Finy, což je naše priorita v tomto utkání. Dívali jsme se na záběry z jejích zápasů, kde jsme si vysvětlili různé věci a na co je dobré si dávat pozor."

Máte ještě něco na srdci směrem k fanouškům?
"Jasně, prostřednictvím tohoto rozhovoru Vám chci poděkovat za Vaši podporu, která míří k nám. Pomáhá nám to!"