Aktuality
| autor: Ondřej Zlámal

Radek Bejbl: Je dobře, že lidé na legendy nezapomínají

P1230040.JPG foto: Ondřej Zlámal

V Edenu si na novém stadionu zahrál podruhé v životě a večer si stejně jako ostatní bývalí fotbalisté hodně zápas Czech Teamu 96 hodně užil. Bývalý slávista Radek Bejbl, který působí jako patron české jednadvacítky, se těší, že se šampionát bude hrát s podobnou atmosférou, jakou zažilo utkání legend.

Jak jste si zápas proti německým internacionálům užil?

Byl to nádherný zážitek, osobně z toho mám velkou radost. Lidé se dobře bavili, cítím z toho, že naší generaci a tohle mužstvo mají fanoušci rádi.

S týmem se vídáte často?

Párkrát jsme se sešli, často to není, ale ono je to možná lepší, když se to udělá pořádně jednou za pět let, než dělat něco třikrát do roka.

Jste patronem české U21, která zde bude hrát za měsíc s Dánskem....

Pod dojmem tohoto zážitku bych si strašně přál, aby naši diváci vytvořili klukům takovou atmosféru, aby kluci cítili, že publikum je za nimi, že jim fandí a podporují je.

Jak jste se na samotný zápas připravoval? Trénoval jste?

Já jsem se raději nechystal, protože kdybych se chystal, tak bych to přepískl.

Rehabilitaci ale nepodceníte, ne?

Ta proběhne na after party, na kterou se všichni těšíme. No bez legrace, zítra ráno to asi nebude nic moc. Mám naplánovaný golf, snad to tam nějak odchodím. Rehabilitace procházkou.

Pokolikáté jste v novém Edenu hrál?

Dvakrát. Poprvé se Šmícou, proti Oxfordu jsem nehrál. Opakoval bych se, taková atmosféra jako je tady, je výjimečná. Na rozlučku Šmíci tu bylo patnáct tisíc, teď zase skoro tolik, prostě hraju jen před super návštěvami. Je s podivem, že na nás přijde skoro stejně diváků jako na áčko proti Lotyšsku, ale to asi ovlivnila i cena vstupenek. Ale zase to dokazuje, že o naši generaci je pořád zájem.

Exhibice se často domlouvají na nerozhodný výsledek. Takové dohody nebyly? Nebo to jenom Láďa Maier zablokoval?

Pavel Kuka od samého začátku avizoval, že soupeř je zvyklý hrát ostré zápasy a byly jsme na to připravení. Je to lepší, než předvádět nějaký utrápený uchozený fotbal. Mě to i víc baví. Víc než nějaký pouťák.

Neměli byste ještě někteří z vás na první ligu? Třeba takový Pavel Nedvěd?

Je to otázka, myšlení, hlavy a motivace. To já vím sám u sebe. Pokud bychom byli pod nějakým tlakem, tak bychom se asi byli všichni schopní se nadále připravovat a byli bychom fit. Ale je to o té motivaci. V našem věku už je potřeba dělat také jiné věci.

Blogy

Blog Ondřeje Zlámala

Slavia si neumí poradit se zataženou obranou

Fanoušci Slavie jakoby sledovali loňskou sezonu ze záznamu. Slavia prohospodařila náskok na čele tabulky a zatímco vloni nepohrdla titulem Plzeň, tentokrát má k němu našlápnuto Sparta. Červenobílí... >>
Blog Martina Michalce

Na své fotbalové škole mluvil Petr Čech o posunu mladé generace i o své budoucnosti

Po dlouhých třech letech se Petr Čech dostal osobně na svoji fotbalovou školu. A dokonce poprvé v pozici někoho, kdo nemusí řešit neodkladné pracovní záležitosti spojené s novou sezonou. Na konci... >>
Blog Martina Bošky

Vzestup českého ženského fotbalu? Diametrální. Není se vůbec za co stydět, ba naopak

V souvislosti s ženským fotbalem si v posledních dnech vybavíme především obrovské zklamání, které přineslo penaltové vyřazení v baráži o postup na evropský šampionát. Fotbalistky měly postup... >>