Služby
| autor: Ondřej Zlámal

Pudil: To, co se stalo na Bohemce, se už nebude opakovat

P1860628.jpg foto: Ondřej Zlámal

 

Mladou Boleslav čeká další pokus o postup do UEFA Evropské ligy. Začínají už ve druhém předkole, kdy je čeká neznámý kazašský soupeř Ordabasy, kterého svěřenci trenéra Webera nechtějí ani náznakem podcenit. Kouč zmínil dvě jména hráčů, na jejichž zkušenosti se bude spoléhat – Marka Matějovského a Daniela Pudila.

Jaké máte zkušenosti s takovými zápasy v předkolech?

Spoustu zkušeností mám s Libercem nebo v Belgii. Je to ošidné v tom, že si lidi u nás řeknou, že letíme do Kazachstánu a že tam musíme vyhrát. To platí i o domácím zápase. My jsme se dívali na video, které nám potvrdilo, že soupeř má kvalitní hráče. Nikdo není slabý v české lize ani v pohárech. Do útoku jsou hodně nebezpeční, my si na to musíme dát pozor. To je ale s každým soupeřem, nesmíme nic podcenit a hrát náš styl fotbalu a uspět s ním.

Na Bohemce jste si lize hodně nabourali sebevědomí, bude nejdůležitější si zase začít věřit?

Je to pravda, dostali jsme sebe sami pod tlak. Dostali jsme branku ve čtvrté minutě, dolehlo to na nás a nedokázali jsme si s tím poradit. Pak přišel na hřiště Marek Matějovský, tak jsme se o něj mohli opřít. Kluci vedle něj vyrostou. Marek je důležitá součást našeho týmu, ale to není jenom o něm, na hřišti musíme být znát všichni. Každý má na hřišti nějaké povinnosti, které musíme dělat. Řekneme si nějakou taktiku, pak ji všichni musíme plnit. Pak se pohneme dopředu.

Jak vnímáte svoji úlohu na hřišti vy?

Já jsem přišel ze zahraničí po jedenácti letech a já má tým držet zezadu, dávat jim pokyny, které jsou potřeba. To, co se stalo na Bohemce se už prostě nemůže stát. Je to začátek sezony, ale když se na začátku nechytnete, těžko se to dohání. My jsme si k tomu něco řekli, ale to zůstane v kabině. Všichni, nejenom já a Marek, ale všichni musíme hrát mnohem lépe.

Co jste mladším hráčům řekl? Uklidňoval jste je?

Já bych to nerad ventiloval. Něco jsme si řekli o přestávce na Bohemce, řekli jsme si svoje. Minulou sezonu hráli kluci dobře, pomáhali si. V úterý jsme měli hodinovou poradu, která byla účinná, spousta kluků si sáhla do svědomí. Věřím, že ten další zápas bude mnohem lepší a zvládneme to tak, abychom do odvety měli šanci postoupit.

Už jste v Kazachstánu někdy hrál?

Já jsem tam byl s Libercem hrát proti Tobolu Kostanaj a byli jsme tam s reprezentací. Vím, co nás čeká.